DOORBRAAK VAN SOUL-JAZZ GROEP "TOK TOK TOK" AANSTAANDE MET NIEUWE CD

29-08-2006 @ 21:15

De groep Tok Tok Tok bestaat sinds 1998 en is opgericht door de Nigeriaans-Duitse zangeres Tokunbo Akinro en de Duits-Deense saxofonist Morten Klein. Hun muzikale zoektocht naar mooie melodien leidde met eerdere releases al tot een prachtige combinatie van soul en jazz. Tok Tok Tok zet niet alleen jazz met een stevige acoustische soul op het podium, zoals bezoekers van het North Sea Jazz Festival 2004 zich nog kunnen herinneren, de groep heeft ook een boodschap. Ze houden ervan op ieder album een 'verhaal' te vertellen, zowel in de muziek als in de teksten.
Na het winnen in 2005 van de German Jazz Award en de Grands Prix 2005 de la Sacem heeft Tok Tok Tok aan belangstelling niet te klagen gehad, zowel in Duitsland als daarbuiten is de populariteit ook steeds sterk aan het toenemen. De combinatie van jazz en soul tijdens live optredens bracht de groep op het idee om dit ook op CD te gaan uitbrengen.
De opvolger van de albums "It took so long" (2003) en "About" (2005) is "From soul to soul" en is een uitstekend visitekaartje geworden van die fraaie combinatie van akoestische jazz- en soulmuziek. De muziek op dit album is opgedragen aan Isaac Hayes, James Brown, Ray Charles, Earth, Wind & Fire, Norah Jones, Santana, Stevie Wonder, Erykah Badu, Tower of Power, Tania Maria en Herbie Hancock.
Vooral het aan Norah Jones opgedragen "Keep me warm" is onvoorstelbaar fraai. Hoog niveau, topkwaliteit en nog eens gedurfd ook. Maar de groep kan dit gemakkelijk aan, met daarbij de zekerheid dat ze het ook live helemaal waarmaken. Dit zevende album wordt hun doorbraak naar het grote publiek.

TOK TOK TOK "from soul to soul"
CD: BHM 3007-2
Release: 8 september 2006
bhm/zyx music