PORCUPINE TREE TEKENT BIJ ROADRUNNER RECORDS

09-08-2006 @ 20:56

Roadrunner Records heeft de rockband PORCUPINE TREE getekend.
Porcupine Tree is zonder meer n van de meest diverse en innovatieve bands van het moment. Hun muziek is adembenemend en bestrijkt het gebied van psychedelische trip-hop tot progressieve metal, en alles wat daartussen ligt.
Ooit begonnen als creatieve uitlaatklep in 1992, maar nu uitgegroeid tot een gerespecteerde 4-delige band die al meerdere albums bij major labels heeft uitgebracht. Porcupine Tree's vorige album, 'Deadwing' uit 2005, versterkte de band's reputatie als een van de grootste in het genre. Er wordt nu hard gewerkt aan een opvolger die gepland staat voor release op Roadrunner in 2007.
Gitarist en zanger Steven Wilson heeft onder andere bekendheid verworven als producer (voor Opeth en Anja Garbarek) en door andere muzikale projecten zoals No-Man, Bass Communion, en Blackfield - de zeer goed ontvangen samenwerking met Isralische artiest Aviv Geffen. Richard Barbieri (keyboards), Colin Edwin (bas), en Gavin Harrison (drums) vormen samen de rest van de band.
"Porcupine Tree is erg enthousiast over de samenwerking met Roadrunner Records voor het nieuwe album". vertelt Wilson. "Roadrunner heeft zich gevestigd als een van de voornaamste independent labels voor rock muziek. We zijn heel blij om daar deel van uit te maken, ons publiek te vergroten en Porcupine Tree naar de volgende level te tillen."
Porcupine Tree zal in september/oktober dit jaar door Europa trekken om enkele van de nieuwe nummers ten gehore te brengen. Vanzelfsprekend zal de band hierbij ook Nederland aandoen:
Woensdag 27 september in de Paradiso te Amsterdam
Check voor meer informatie over Porcupine Tree de website: www.porcupinetree.com.