TALENT UIT SAN FRANCISCO: Persephone's Bees

19-07-2006 @ 19:17

De uit San Francisco afkomstige Persephone's Bees heeft als zangeres de uit Rusland afkomstige Angelina Moysov. Zij kwam naar de VS in 1993. Haar muzikale invloeden komen uiteraard uit Rusland en dan vooral uit de Russische folk en zigeunermuziek, maar ook de Amerikaanse en Engelse underground, punkmuziek en new wave. Met gitarist Tom Ayres vormt ze al gauw de groep Persephone's Bees in San Francisco. Tom Ayres was erg onder de indruk van de ongewone teksten van Angelina. Hun eerste albumrelease is "City of Love", een album dat werd genomineerd voor 'Best debut' bij de California Music Awards in 2002.
De titelsong van dat album komt ook voor op de soundtrack "Bewitched".
Hun debuut bij een grote muziekmaatschappij is binnenkort met het album "Notes from the underworld" dat via Columbia Records uitgebracht gaat worden. Dat album is geproduceerd door Eric Valentine (bekend van o.a. Queens Of The Stone Age, Good Charlotte). Van dat album zal de single "Nice Day" verschijnen.
De groep heeft inmiddels een uitstekende naam opgebouwd als live act evenals een uitgebreid repertoire, getuige het feit dat producer Eric Valentine uit 40 nummers kon kiezen voor het nieuwe album
www.persephonesbees.com