SAMENWERKING MARK KNOPFLER & EMMY LOU HARRIS

16-04-2006 @ 17:18

Op maandag 5 juni 2006 geven Mark Knopfler en Emmylou Harris samen een concert in Ahoy' Rotterdam. Het concert maakt deel uit van hun Europese tour vanwege het duet-album 'All the roadrunning'. Mark Knopfler en Emmylou Harris werkten zeven jaar lang in alle stilte aan het gezamenlijke album dat vanaf 21 april in de winkels ligt. Hun concert in Ahoy' Rotterdam bestaat vooral uit materiaal van het nieuwe album. Daarnaast brengen beide artiesten ook enkele songs uit hun eigen repertoire.
Mark Knopfler verwierf vooral bekendheid als gitarist, zanger, songwriter van de band Dire Straits maar wist daarna een succesvolle solocarrire op te bouwen met albums als 'Golden Heart' (1996) en 'Sailing to Philadelphia' (2000). Ook verzorgde hij soundtracks voor onder andere de film 'Wag the Dog' (Barry Levinson, 1997). Zijn laatste soloalbums waren 'Shangri-La' (2004) en 'Live from Shangri-La' uit 2005
Country-legende Emmylou Harris startte haar carrire op 22-jarige leeftijd met haar debuutalbum 'Gliding Bird' (1969). In 1976 vormde zij haar vaste begeleidingsband Hot Band waarmee ze definitief doorbrak. Harris bracht in totaal maar liefst 31 albums uit en won meerdere Grammy Awards. En van haar grootste successen is het album 'Trio' dat ze in 1987 samen met Linda Ronstadt en Dolly Parton uitbrengt en dat goed is voor platina en hits als 'To Know Him Is to Love Him' (een cover van de Phil Spector klassieker), 'Telling Me Lies', 'Those Memories of You'.
(bron: mojo)