TIME BEING NIEUW ALBUM RON SEXSMITH

30-03-2006 @ 16:44

Optreden op The Music In My Head
Elton John vindt dat Ron Sexsmith de stem van een engel heeft, Paul McCartney nodigde hem uit voor een ontbijt, Elvis Costello oordeelde dat Ron's titelloze debuutalbum een plaat is die hij de komende 20 jaar nog zal draaien en Lucinda Williams en Coldplay kozen Ron zelf uit als hun voorprogramma. Ron Sexsmith is simpelweg een artiest waar artiesten gek op zijn. Maar bovenal is de Canadese singer-songwriter een zeer productieve artiest die al acht prachtalbums op zijn palmares heeft staan. Verleden jaar nog bracht hij het samenwerkingsverband met Don Kerr, Destination Unknown, uit.
Ook op het nieuwe album Time Being, dat met producer Mitchell Froom is opgenomen in Santa Monica, Californi, voert Rons karakteristieke roots-pop de boventoon en weer belicht hij in zijn teksten de vrolijke en schaduwkanten van het leven. 'Time Being' is echter geen herhalingsoefening of meer van het zelfde. Integendeel, 'Time Being' is zijn eerlijkste, meest zelfverzekerde en beste album tot nu toe. Naar aanleiding van Time Being komt Ron Sexsmith op zaterdag 10 juni naar Nederland voor een optreden op het Music In My Head Festival in het Paard van Troje in Den Haag.
Luister hier naar een fragment van de eerste single All In Good Time: http://www.ronsexsmith.com/media/AllInGoodTime.mp3
Meer informatie via http://www.ronsexsmith.com
(v2 records)