Het debuut van 2006: Raul Midón komt naar Nederland

15-02-2006 @ 18:59

'State of Mind' is de titel van het debuutalbum van Raul Midn dat 10 februari is uitgekomen in een 'special Dutch edition'. Deze editie heeft een bonus Live DVD met 5 tracks. De eerste single van het album, getiteld 'Where is the love?' is een duet met Trijntje Oosterhuis en is ook op 10 februari uitgebracht. Van 23 tot 25 februari is Raul Midn in Nederland om zijn album en zijn single te promoten. Als afsluiting van zijn bezoek geeft hij op 25 februari een concert in de Melkweg.
"State Of Mind" is een opmerkelijke melange van soul, r&b, pop, folk, jazz en latin. Hoewel er vleugjes van Donny Hathaway, Stevie Wonder en Jose Feliciano terug te vinden zijn, is Midn vooral uniek, met passie, pozie en overtuiging. Zijn soulvolle stem, flamenco- en jazzachtige akoestische gitaarstijl en buitengewone trompetimprovisaties kenmerken de in New Mexico-geboren New Yorker.
Het album zet niet alleen Midns kleurige spel in de schijnwerpers, maar bevat ook verbluffende gastoptredens van Stevie Wonder, Jason Mraz, Stefon Harris en Trijntje Oosterhuis.
Raul Midn stond al in het voorprogramma van de concerten van Trijntje Oosterhuis in de Heineken Music Hall afgelopen november. En van de hoogtepunten van deze concerten was het duet 'Where is the Love?'. Afgelopen december gingen beide artiesten de studio in om deze single op te nemen.
De single is geproduceerd door Arif Mardin - de producer van de originele versie met Donny Hathaway en Roberta Flack. De schrijver van het duet, Ralph MacDonald nam de percussie voor zijn rekening.
Voordat Raul Midn de studio in ging waren er al lovende recensies. The New York Times noemde hem een 'virtuoos', een mening die wordt gedeeld door Quincy Jones: "Raul Midn is a one of a kind virtuoso that will make your soul smile. This is what Music is all about!"
Raul Midn komt op 23 - 25 februari 2006 en in de eerste week van april 2006 naar Nederland.
www.raulmidon.nl
(blue note/emi music)