CONAMUS EN BUMA SLAAN HANDEN INEEN ALS BUMA CULTUUR

07-02-2006 @ 17:30

Al sinds de oprichting van Conamus in 1961 bestaat er een nauwe band met Buma, de vereniging van Nederlandse muziekauteurs en muziekuitgevers. Missie van Conamus was altijd Nederlandse muziek te ondersteunen en Buma voorzag in structurele financiele middelen.
In de loop van de jaren zijn er veel mooie projecten door Conamus geinitieerd of mede uitgevoerd, behalve het Harpen Gala ook het Amsterdam Dance Event, Muzikantendag, Nederlandse stands op Popkomm en Midem, MusicXport, Noorderslag en nog veel meer. Allemaal initiatieven die -veelal met medewerking van een breed scala aan partners en subsidienten - Nederlandse muziek onder de aandacht brengen zowel in Nederlands als daarbuiten. Vanaf 1 maart 2006 wordt de band met Buma nauwer aangehaald. Alle activiteiten van Conamus zullen dan plaatsvinden onder de naam Buma Cultuur.
Jerney Kaagman
, directeur van Conamus: 'Er liggen heel veel kansen. Conamus heeft een grote expertise in het organiseren van projecten en een grote kennis van de markt. Buma wil zich in nederland en daarbuiten profileren als organisatie die Nederlandse muziekauteurs door dik en dun steunt en hen concreet voordeel bieden bij hun ontwikkeling'.
Cees Vervoord, CEO Buma: 'Buma is zoveel meer dan een incasso-organisatie. Mensen vergeten soms de toegevoegde waarde van Buma als voornaamste sponsor van Nederlandse muziek of de culturele en sociale doelen die we van harte ondersteunen en daarvan is Conamus zonder meer n van de voornaamste exponenten. Wij zien veel mogelijkheden om onze activiteiten uit te breiden ten beheoeve van Nederlandse muziek, zeker als het om de export van muziek gaat'.
Wat betekent dit verder? Conamus blijft gewoon in Hilversum gevestigd en alle projecten uitvoeren die zij deed. Vanaf maart 2006 zal de naamswijziging vorm krijgen en treedt een nieuw bestuur voor Buma Cultuur aan, onder leiding van Konrad Boehmer.