BE-GR!P LANCEERT HUN TWEEDE SINGLE

22-12-2005 @ 09:34

Na het succes van hun eerste single, "Stoere man (over liefde)" is de studentenband Be-gr!p de studio ingedoken voor een vervolg.

De eerste single is goed aangeslagen bij de studenten van de Hogeschool INHOLLAND. Doormiddel van een grote promotietour met een rode dubbeldekker heeft Be-gr!p grote naamsbekendheid gekregen. De single vond dan ook gretig aftrek.
De nieuwe single is pittiger dan de eerste. "Zo'n dag als vandaag" heeft wat meer rockinvloeden door het ruige gitaarspel van Martijn, maar de band blijft wel echt in het nederpopgenre. Er wordt verwacht dat ook deze single goed zal scoren.
Net als bij de single 'Stoere man' , is de productie gedaan door vier studentes van het bedrijf Rookie Music, een intern leerbedrijf van de opleiding Media en Entertainment Managent.
Op 1 december heeft de releaseparty plaatsgevonden in Cafe Meander te Amsterdam! Hier werd 'Zo'n dag als vandaag' gepresenteerd en voor het eerst gespeeld voor het publiek. Het was een succesvolle avond, waarop veel singles werden verkocht.

Over het ontstaan van de groep:
In het voorjaar van het jaar 2000 kreeg Martijn Hoogland het idee om een band te starten. Hij had er wel al eens eerder aan gedacht om iets te beginnen, maar kwam hiervoor nooit de juiste mensen tegen. Tot die bewuste zomer kwam dat Martijn Thijs de Kler leerde kennen. Thijs was pianist en wilde ook graag in een band spelen. Na een paar keer afgesproken te hebben merkten de twee dat het aardig klikte. Ze bleken allebei een voorliefde voor Nederlandstalige muziek uit het straatje van Acda & de Munnik en de Dijk te hebben. Later bleek ook dat Thijs evenals Martijn ook zijn eigen nummers schreef.
Enige tijd later kwam Leon in zicht. Bij een bandje van de muziekschool waar Martijn toen in speelde, speelde Leon toetsen. Op een zeker moment kwam Martijn er achter dat Leon ook basgitaar speelde. Op de vraag of Leon de band wilde completeren als bassist samen met Thijs op toetsen en Martijn als zanger/gitarist, antwoordde hij een volmondig 'ja'.
Het enige wat nu nog ontbrak aan een nieuwe popgroep was een drummer. Leon kende via school nog wel een drummer die ook nog eens dicht in de buurt bleek te wonen. Dit was Maarten Westerneng. Ook hij had er wel oren naar om samen met Martijn, Thijs en Leon een band te beginnen. Na een repetitie bij Maarten thuis bleek dat het een gouden greep was. Maarten zegde toe mee te doen en "GRIP" was geboren.
Optredens
De eerste optredens kwamen al na een half jaartje repeteren in de garage bij Maarten thuis. In het Waepen van Monnickendam (dat nu helaas niet meer bestaat) gaf GRIP haar eerste optreden weg. De avond was een daverend succes. Het Waepen' was afgeladen en het dak ging eraf. Dit succes-optreden smaakte naar meer en de band speelde een aantal keren in de regio Waterland met als hoogtepunt Parckpop Ilpendam' waar ongeveer 1000 bezoekers aanwezig waren.
Een inschrijving voor de Heineken Student Music Awards leidde tot een uitnoding voor een optreden in Groningen. Helaas kwamen de jongens niet door voorrondes.
BE-GR!P
De jaren erna werd het steeds wat rustiger rondom de band die inmiddels een naamsverandering had ondergaan van GRIP naar BE-GR!P. Alle leden van de band kregen wat drukker met andere dingen en de drive om nieuwe liedjes voor de band te schrijven was een beetje weggevallen. Zo liet Thijs in de zomer van 2004 de band weten ermee te willen stoppen omdat hij voor zichzelf geen toekomst meer in BE-GR!P zag. Eind 2004 gaf ook Maarten aan met de band te willen stoppen. Deze breuk liet Leon en Martijn samen achter.
Martijn en Leon zaten inmiddels beiden in het tweede jaar van de opleiding Media & Entertainment Management aan de Hogeschool INHOLLAND Haarlem. Daar was het dat zij in een groep gezet werden met Bram Kniest en Jim Kreeftenberg. BE-GR!P werd gevraagd voor een optreden in de Lichtfabriek begin 2005. Jim (toetsen) en Bram (drums) werden gevraagd om in te vallen om het gat dat Thijs en Maarten achterlieten op te vullen. Deze stap zou eenmalig of op z'n hoogst tijdelijk zijn. Na twee repetities klikte het muzikaal gezien meer dan goed en het optreden verliep dan ook zonder kleerscheuren.

Bram en Jim werden gevraagd om definitief bij BE-GR!P te komen spelen. De drive werd hervat en nieuwe nummers vlogen van de band. "Stoere Man (Over Liefde)" verscheen op 10 mei 2005 en werd gepresenteerd in een afgeladen Heeren van Aemstel in Amsterdam.

Meer informatie over Be-gr!p is te vinden op www.be-grip.com

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: