INTERESSANTE (POP) RELEASES -vervolg-

15-05-2003 @ 11:27

DANDY WARHOLES 'Welcome To The Monkey House'

Op 19 mei verschijnt de opvolger van de CD "Thirteen Tales From Urban Bohemia" met daarop de (Vodafone)-hit "Bohemian Like You". Aan "Welcome To The Monkey House" hebben niemand minder dan Simon LeBon (Duran Duran), Nile Rodgers (gitarist van Chic/producer) en Evan Dando hun medewerking verleend.
Dit vierde album van The Dandy Warhols is geproduceerd door Courtney Taylor-Taylor, Tony Visconti (David Bowie) en Duran Duran's Nick Rhodes. Alle nummers zijn gemixed door Jeremy Wheatly (Spice Girls, Sophie Ellis Bextor) met medewerking van Yoad Nevo (Ash, Sugababes).
De eerste single "We Used To Be Friends" is uit. Op 8 juni speelt de band op Pinkpop.
Bestelnummer CD: 5820220
Bestelnummer LP: 5820221 (capitol/emi music)
release 19 mei

 

THICKE: EEN BLANKE JONGEN MET ZWARTE STEM 'WHEN I GET YOU ALONE' KENT VLIEGENDE START

Thicke (volledige naam: Robin Thicke) kent een vliegende start in Nederland. Zijn eerste singletje 'When I Get You Alone' werd direct gebombardeerd tot MTV Superclip en Alarmschijf. Wie het nummer heeft gehoord of gezien, weet het al: het is de aloude discokraker van Walter Murphy ('A Fifth Of Beethoven', ook te horen op de 'Saturday Night Fever' soundtrack) gesampled met een nieuwe tekst. Thicke, wiens vader Alan Thicke is - uit de oude tv-serie 'Growing Pains' - heeft een bijzonder 'zwarte' stem voor een blanke jongen. Hij komt eind juni naar Nederland voor promotie. (universal music)

De Braziliaanse zomer in huis halen met BRAZILECTRO 5! Met het verschijnen van 'Brazilectro 5' nemen we alvast een zonnige voorsprong op zomerse temperaturen. De onovertroffen serie, waar 'Brazilectro 5' deel van uitmaakt, weet de lekkerste en coolste Braziliaanse klanken te compileren op 2 CD's met een prachtige boekwerkje met veel fraaie foto's. Op 'Brazilectro 5' staat o.a muziek van Can 7, Marcos Valle, Los Ladrones, Zimpala, Banda Favela, Suba, SunSoul, Paula Lima en Moodorama, om er maar een paar te noemen. Zegt het je niets? dan gewoon opzetten dit album, heerlijk achterover gaan liggen en denken aan de zon en de zomerse cocktails of zalig heupwiegend over het terras! Dit is echt van warme topklasse!! (audiopharm/zomba). (dh)

VEEL GASTMUZIKANTEN OP NIEUWE UNKLE-CD: 'NEVER NEVER LAND'

James Lavalle brengt op 14 juli onder de naam UNKLE de opvolger uit van 'Psyence Fiction': 'Never Never Land'. Op de vorige CD deden Britse kopstukken als Thom Yorke en Richard Ashcroft mee als zangers, ook op dit UNKLE-album wordt opgeluisterd door een aantal zeer tot de verbeelding sprekende artiesten van vroeger en nu. Josh Homme van Queens Of The Stone Age zingt op 'Safe In Mind', Eno en ex-Pulp zanger Jarvis Cocker vechten een synthesizer duel uit op 'I Need Something Stronger', Graham Gouldman (ex-10cc) draagt niet minder dan 140 vocal tracks bij op 'In A State', de langverwachte Stone Roses-reunie komt voor 50% dichterbij met Ian Brown en Mani die het fantastische nummer 'Reign' voor hun rekening nemen, en tenslotte doet 3D van Massive Attack gastvocalen op 'Invasion'. Het album is geproduceerd (met Lavelle) door ex-Elastica lid en Pulp-sessiekracht Anthony Genn.
De eerste single is 'Eye 4 An Eye' met Richard File op vocalen en wordt vergezeld door een animatievideo, die is gemaakt door de Japanse cult-animators Shionola (zij zijn ook verantwoordelijk voor 'Go With The Flow' van QOTSA). De video is gebaseerd op anti-oorlog artwork van 3D, dat is voor het eerst getoond in Engeland, afgelopen 11 september als onderdeel van een groot Channel 4 TV anti-oorlog evenement.
Op de hoes van 'Never Never Land' zullen foto's te zien zijn van een "art-installation", die speciaal voor dit project zijn gecreëerd door de gerenommeerde Franse graffiti-artiest Futura 2000. (universal music)