The National op vrijdag 29 september naar Ziggo Dome

18-01-2023 @ 21:40

The National komt op vrijdag 29 september 2023 naar de Amsterdamse Ziggo Dome voor een concert. Het nieuws komt tegelijk met de aankondiging van het negende studioalbum 'First Two Pages of Frankenstein' en de release van de single 'Tropic Morning News'. De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 27 januari om 10:00 uur via Ticketmaster. 
Vandaag kondigt de Amerikaanse band tourdata voor 2023 aan, waaronder een show in New York's Madison Square Garden. Ook kondigen zij aan dat hun negende studioalbum 'First Two Pages of Frankenstein' op 28 april wordt uitgebracht. Verankerd door sprekende melodieën en een pakkend lyrisch verhaal, belooft 'First Two Pages of Frankenstein' een nieuw hoofdstuk in het zo geliefde repertoire van de band. Het album met daarop 11 nummers is geproduceerd door The National en bevat gastoptredens van Taylor Swift, Phoebe Bridgers en Sufjan Stevens. 

Na twee back-to-back albums en een aantal drukke jaren van touren, liep 'First Two Pages of Frankenstein' aanvankelijk vast terwijl leadzanger Matt Berninger navigeerde door "een heel donkere plek waar ik helemaal geen songteksten of melodieën kon bedenken. Ook al waren we altijd angstig wanneer we aan een plaat werkten, dit was de eerste keer dat het voelde alsof er misschien echt een einde aan was gekomen." In plaats daarvan "slaagde The National erin om weer bij elkaar te komen en alles vanuit een andere hoek te benaderen en daardoor kwamen we aan bij wat voelt als een nieuw tijdperk voor de band", aldus gitarist/pianist Bryce Dessner, wiens bandgenoten bestaan uit zijn broer Aaron (guitaar/piano/bas) en de broers Scott Devendorf (bas, gitaar) en Bryan Devendorf (drums).

Ook heeft The National hun eerste single van het nieuwe album gedeeld, het bedrieglijk vrolijke 'Tropic Morning News'. Gedeeltelijk live opgenomen in Hamburg, combineert het nummer levendige texturen en kinetische ritmes met weelderige maar subtiele grootsheid, die wordt bereikt door het werk van Bryce Dessner met het London Contemporary Orchestra. "Toen Matt op het dieptepunt van zijn depressie binnenkwam met dat nummer, voelde het als een keerpunt voor ons", zegt Aaron Dessner. "Het is bijna Dylan-achtig in zijn teksten en het is zo leuk om te spelen; alles voelde ineens alsof het weer tot leven kwam". 

The National werd opgericht in 1999 in New York. De laatste vier albums hebben allemaal in de Top 5 van de Britse hitlijsten gestaan, met de in 2017 met een Grammy Award bekroonde 'Sleep Well Beast' op nummer 1. In Amerika heeft The National vijf top 10 albums gescoord in de Billboard 200. De laatste keer dat de band met een eigen show in Nederland optrad, was in 2017 toen zij in AFAS Live stonden. 

The National tour:
UK, Europe
September 21 – Dublin, IRE – 3 Arena 
September 23 – Leeds, UK – First Direct Arena 
September 24 – Glasgow, UK – OVO Hydro Arena 
September 26 – London, UK – Alexandra Palace 
September 29 – Amsterdam, NL – Ziggo Dome 
September 30 – Berlin, DE – Max-Schmeling-Halle 
October 1 – Munich, DE – Zenith 
October 4 – Madrid, ES – WiZink Center 
October 5 – Porto, PT – Super Bock Arena 
October 6 – Lisbon, PT – Campo Pequeno 

THe National
Special guest: Bartees Strange
Vrijdag 29 september 2023 | Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €50,40,- (incl. servicekosten)

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: