The Rolling Stones op 13 juni in Johan Cruijff ArenA

14-03-2022 @ 09:08

The Rolling Stones komen op maandag 13 juni naar Nederland en treden op in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam in het kader van hun Europese SIXTY tournee.

De SIXTY tournee, naar aanleiding van hun zestigjarig jubileum, brengt de band voor veertien shows naar tien Europese landen. The Stones ‘keep on rolling’, zeggen ze zelf, en gaan terug naar waar het allemaal begon: op tournee door Europa, langs volgepakte stadions, met een gloednieuwe productie. Met SIXTY maken Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood ook hun langverwachte terugkeer in hun moederland, het Verenigd Koninkrijk, met een speciaal concert in de thuishaven van Liverpool FC. Daar in Anfield spelen ze hun eerste stadionconcert in de stad ooit, en treden daarmee voor het eerst in vijftig jaar weer eens op in Liverpool. Daarna geven ze maar liefst twee optredens in het Londense Hyde Park; zie de volledige Europese speellijst hieronder.

Zoals je mag verwachten voor hun zestigste verjaardagsfeest trakteren de Stones fans op een unieke setlist, vol met klassiekers zoals ‘‘Gimme Shelter’, ‘Paint It Black’, ‘Jumpin’ Jack Flash’, ‘Tumbling Dice’, ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’, ‘Start Me Up’ en nog veel meer. Maar het zou geen Rolling Stones concert zijn zonder ook wat verrassingen per optreden; zo komt ook een selectie onverwachte keuzes uit hun enorme arsenaal aan nummers voorbij. SIXTY krijgt bovendien een geheel nieuwe productie, inclusief een enorm podium, bijzondere lichtshow en dito video ontwerp, allemaal speciaal vervaardigd voor deze langverwachte Europese tournee. Bovendien maakte de Britse ontwerper Mark Norton een speciale, nieuwe versie van the Rolling Stones tong, het handelsmerk van de band.

SIXTY is de opvolger van hun succesvolle, kritisch bejubelde en bestverkopende Amerikaanse No Filter-tournee, die de band in het najaar van 2021 langs uitverkochte stadions in de VS leidde en waarvoor ze meer dan een half miljoen tickets verkochten.

THE ROLLING STONES – SIXTY – EUROPEAN TOUR 2022
JUNI
WO 1 Madrid Wanda Metropolitano Stadium Spanje
ZO 5 München Olympic Stadium Duitsland
DO 9 Liverpool Anfield Stadium VK
MA 13 Amsterdam Johan Cruijff ArenA Nederland
VR 17 Bern Wankdorf Stadium Zwitserland
DI 21 Milaan San Siro Stadium Italië
ZA 25 Londen American Express presents BST Hyde Park VK

JULI
ZO 3 Londen BST Hyde Park VK
MA 11 Brussel Koning Boudewijn Stadium België
VR 15 Wenen Ernst Happel Stadium Oostenrijk
DI 19 Lyon Groupama Stadium Frankrijk
ZA 23 Parijs Hippodrome ParisLongchamp Frankrijk
WO 27 Gelsenkirchen Veltins-Arena Duitsland
Z0 31 Stockholm Friends Arena Zweden

THE ROLLING STONES - SIXTY
Maandag 13 juni, Johan Cruijff ArenA, Amsterdam

Aanvang: 19:30 uur | Entree: Vanaf €84,- (incl. servicekosten)

De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 18 maart om 10:00 via Ticketmaster.