Rob Tognoni maakt programma 37e editie Bluesrock Festival compleet

01-07-2021 @ 10:27

Met de bevestiging van Rob Tognoni is het programma van de 37e editie van het Bluesrock Festival van Tegelen compleet. Eerder werden al Eric Gales, Laurence Jones, Sloper, Michelle David & The True-Tones, Beaux Gris Gris & The Apocalypse en What The Frnk bekend gemaakt. Kaartverkoop voor het festival is reeds gestart via www.ticketmaster.nl.

Met de laatste toevoeging is het programma van Bluesrock Festival 2021 compleet en krijgt het publiek op zaterdag 11 september in het openluchttheater De Doolhof wederom een goed gevulde dag met o.a. blues, roots, soul, gospel en rock voorgeschoteld. Voor ieder wat wils. Naast de aangekondigde acts zijn ook John Hendrix (presentator) en Giel Scholtes (pauzemuziek) weer van de partij. Na een jaar verplichte afwezigheid door alle Covid-19 perikelen is de organisatie positief gestemd dat er weer op de oude en vertrouwde manier genoten kan worden van heerlijk dagje Bluesrock Festival in Tegelen. Dat de bezoekers smachten naar het festival is goed te merken, de tickets vliegen als warme broodjes over de toonbank!

Al 35 jaar staat Rob Tognoni wereldwijd met zijn gitaar op de podia, heeft hij voor grote acts als Roy Buchanan, Stevie Ray Vaughan's mentor Lonnie Mack, Joe Walsh van the Eagles geopend, deelde het podium met Peter Green, Sting, ZZ Top, Bo Diddley en stond ook al eerder in 2005 in Tegelen op de planken. Geboren in Tasmanië, Australië heeft hij onder het pseudoniem "de Tasmaanse duivel" zijn thuisland vertegenwoordigd op de Royal Wedding-vieringen van Prince Frederik & Prinses Mary van Denemarken, speelde hij tijdens het FIFA World Cup Football in Kaiserslautern en speelde hij in zwaarbeveiligde gevangenissen in Australië tot Mozart's House in Wenen. Oftewel geen plek is hem vreemd! Zijn stijl is vurig, energiek, inventief en explosief. Zijn roots liggen in de blues, bluesrock & southern rock maar je hoort duidelijk ook verschillende andere smaken terug in zijn muziek, dit alles maakt samen zijn kenmerkende en unieke geluid.

37e editie Bluesrock Festival, zaterdag 11 september 2021, Openluchttheater De Doolhof, Tegelen met: Eric Gales, Laurence Jones, Sloper, Michelle David & The True-Tones, Rob Tognoni, Beaux Gris Gris & The Apocalypse, What The Frnk

De organisatie is een samenwerking tussen Buro Pinkpop en Mojo Concerts. Kaarten kosten in de voorverkoop € 39,00 (excl. € 3,90 servicekosten) en aan de dagkassa € 45,00. Mocht het toch zijn dat het festival niet of op een andere manier plaats moet vinden i.v.m. Covid-19 dan krijgen kaartkopers hierover bericht en is het altijd mogelijk het gekochte kaartje te annuleren.

De eerste editie van het festival in 1984 werd opgedragen aan de in dat jaar overleden Bluespionier Alexis Korner. In de zesendertig edities passeerden meer dan 75.000 bezoekers de kassa’s van de unieke locatie, vonden er 263 optredens plaats waaronder grote namen als Walter Trout, Rory Gallagher, Johnny Winter, Ten Years After, Joe Bonamassa, Beth Hart, Gary Moore en Solomon Burke. In de afgelopen jaren is het festival één van de langst lopende en bekendste Bluesfestivals van Nederland geworden. Het festival wordt al sinds de eerste editie ieder jaar georganiseerd in openluchttheater “De Doolhof” waar regen absoluut geen spelbreker is want het gigantische dak van het theater dient als een paraplu boven de bezoekers. Dit dak en het decor van de Passiespelen maken deze locatie dan ook zo uniek.
Kijk voor meer informatie over het festival op www.bluesrockfestival.nl.