Billie Eilish met Happier Than Ever, The World Tour naar Ziggo Dome

21-05-2021 @ 20:12

De Amerikaanse zangeres Billie Eilish heeft de data van het eerste deel van haar Happier Than Ever, The World Tour bekendgemaakt. Op zaterdag 18 juni 2022 geeft ze een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De aankondiging volgt op de release van de nieuwe single Your Power en de aankondiging van het nieuwe album Happier Than Ever, dat op 30 juli verschijnt.

Op 3 februari gaat Happier Than Ever, The World Tour van start in New Orleans en bevat 32 Noord-Amerikaanse shows en 18 concerten in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Voor deze nieuwe tour zet de zevenvoudig GRAMMY Award-winnende artiest en songwriter de samenwerking met duurzaamheidspartner REVERB weer voort. Daarom is er bij iedere show het op fans gerichte Billie Eilish Action Village, dat zich focust op klimaatactie en klimaatrechtvaardigheid, het hosten en ondersteunen van BIPOC en klimaatorganisaties die door vrouwen worden geleid, maar ook via de REVERB’s Music Climate Revolution campagne is er een uitgebreid programma. Naast het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de tour, ondersteunt het initiatief projecten die broeikasgassen direct en meetbaar elimineren. Deze gezamenlijke inspanningen zullen de tour klimaatpositief maken: er wordt aanzienlijk meer uitstoot geëlimineerd dan de tour veroorzaakt.

Het jaar 2021 is al een aardig succes jaar voor de 19-jarige Billie Eilish. Haar nieuwste single Your Power kwam op nummer 10 binnen in de Billboard Hot 100, met meer dan 150 miljoen streams in de eerste twee weken na de release. Eerder dit jaar won ze twee nieuwe GRAMMY Awards voor Record of the Year met Everything I wanted, en Best Song Written For Visual Media met haar James Bond track No Time To Die.
In februari verscheen haar baanbrekende documentaire ‘The World’s A Little Blurry’ - geregisseerd door R.J. Cutler en ontving hiermee wereldwijd lovende kritieken. Eerder deze maand maakte Billie Eilish haar boekdebuut met BILLIE EILISH, een verbluffende visuele vertellende reis door haar leven. Het boek, uitgegeven door Grand Central Publishing (GCP), bevat honderden nooit eerder vertoonde foto's en legt de essentie van Billie van binnen en van buiten vast. Het biedt lezers een persoonlijk kijkje in haar jeugd, haar leven op tournee en nog meer.

Meer informatie over het boek is te lezen op www.billieeilish.com/book

2022 EU/UK TOUR DATES
June 3 – SSE Arena – Belfast, UK
June 4 – 3Arena – Dublin, IE
June 5 – 3Arena – Dublin, IE
June 7 – AO Arena – Manchester, UK
June 8 – AO Arena – Manchester, UK
June 10 – The O2 – London, UK
June 11 – The O2 – London, UK
June 12 – The O2 – London, UK
June 14 – The SSE Hydro – Glasgow, UK
June 15 – Utilita Arena – Birmingham, UK
June 16 – The O2 – London, UK
June 18 – Ziggo Dome – Amsterdam, NL
June 19 – Festhalle – Frankfurt, DE
June 21 – Lanxess Arena – Cologne, DE
June 22 – Accor Arena – Paris, FR
June 28 – Sportpaleis – Antwerp, BE
June 30 – Mercedes-Benz Arena – Berlin, DE
July 2 – Hallenstadion – Zurich, CH

Over Billie Eilish:
Terwijl Billie Eilish zich voorbereidt op de release van haar langverwachte tweede album Happier Than Ever, blijft de 19-jarige, geboren in Los Angeles, onverminderd één van de grootste sterren van de 21e eeuw. Sinds de release van haar debuutsingle Ocean eyes in 2015, blijft Eilish de muziekwereld verrassen met haar muziek die niet aan een bestaand genre toebehoort. Haar eerste album 'When we all fall asleep, where do we go? debuteerde op #1 in de Billboard 200 in de VS en in 17 andere landen over de hele wereld en was het meest gestreamde album van dat jaar. 'When we all fall asleep, where do we go? werd volledig geschreven, geproduceerd en opgenomen door Billie Eilish en broer FINNEAS in hun ouderlijk huis in Los Angeles. Billie Eilish schreef geschiedenis als de jongste artiest die nominaties ontving en in alle grote categorieën won bij de 62e GRAMMY® Awards, waarbij ze een prijs ontving voor Beste nieuwe artiest, Album van het jaar, Record van het jaar, Lied van het jaar en Best Pop Vocal Album. Bovendien is Billie Eilish ook de jongste artiest die een officieel James Bond-themalied No Time To Die heeft geschreven en opgenomen. Recentelijk werd Billie Eilish genomineerd voor vier extra prijzen bij de 63e jaarlijkse GRAMMY Awards in 2021, en verzilverde ze zowel Record of the Year voor everything i wanted, en Best Song Written For Visual Media voor No Time To Die. Billie Eilish's nieuwe album Happier Than Ever is geschreven door Billie en haar broer FINNEAS, die ook het album produceerde.

BILLIE EILISH - HAPPIER THAN EVER, THE WORLD TOUR
Zaterdag 18 juni 2022 | Ziggo Dome - Amsterdam
Aanvang: 19:30 uur | Entree: Vanaf €43,68 (incl. servicekosten)

De reguliere kaartverkoop voor dit concert begint vrijdag 28 mei om 10.00 uur via Ticketmaster.