Gelderse folkrock band Maggie's Flock debuteert met veelzijdig album

17-12-2020 @ 14:55

Wie het nieuws rond de Gelderse band Maggie's Flock dit afgelopen jaar 2020 heeft gevolgd weet dat de folkrockers elke maand een gloednieuwe single hebben uitgebracht.
Met de release van het debuutalbum Party At The Cemetery is het feestje nu compleet: 11 folkrocksongs zijn verzameld op dit zeer gevarieerde album. Verbindend element van de songs op het album zijn de Iers/Schotse folkklanken van accordeon, mandoline, banjoline en tin-whistles. Maar daaronder is een rijke variatie aan stijlen horen. Zo zijn er punkinvloeden terug te vinden in The Pogey Club en Bored Beyond Death, poppy klanken in Lizzy's Smile en recht-door-zee rock in Drunken Train en Battle Song. Op het sferische She Danced By The Water schakelt de band terug naar balladvolume. Met name het titelnummer Party At The Cemetery laat horen waar de band nu staat: melodische, vrolijkmakende folkrock.
 
Party at the Cemetery is een echt eigenzinnig groepsproject geworden: zanger/tekstschrijver Roel Seidell schreef de verhalende teksten, met een fijn oog voor historische details. Ook de illustraties en de vormgeving van de hoes zijn van zijn hand. Songsmit en drummer Hub Rasker componeerde de muziek, nam de nummers samen met de band op en verzorgde ook nog eens de productie van het album. Gitarist Edwin Steenstra deed de mastering.
 
Met de maandelijkse releases en een zeer succesvol corona-proof openluchtconcert bleef de band afgelopen jaar aardig in the picture, al hadden de helaas afgelaste shows en festivaloptredens net wat meer leven in de brouwerij kunnen brengen.
 
Met een releasetour van 2021 voor de boeg kan men ondanks de beperkingen toch kennis gaan maken met de muziek van Maggie's Flock:
Brebl Nijmegen, za 9 januari----------------CANCELED
De Afzakkerij Veghel, zo 17 januari-----------------CANCELED
Brebl Nijmegen, vr 26 febr
De Pul Uden, zo 14 maart
Astrant Ede, vr 19 maart
Rockcafé Taste Groenlo, zo 21 maart
Groen Engel Oss, zo 28 maart
 
Het album Party At The Cemetery (op LP en CD) is vanaf 19 december verkrijgbaar te bestellen via de website van de band en tijdens de albumreleasetour. Zodra de Gelderse muziekwinkels weer open mogen zal het album ook daar beschikbaar zijn.
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: