Release debuut album Boris van der Ham - Niemand zoals wij

05-10-2020 @ 12:32

Vanaf 1 oktober is het debuutalbum van Boris van der Ham ‘Niemand dan wij’ uit. Nederlandse klassiekers zoals ‘Telkens weer’ en ‘Mens durf te leven’ zijn in een nieuw jasje gestoken. Het is Van der Ham’s persoonlijke ode aan het Nederlandse lied.

Boris van der Ham zegt al vroeg door het Nederlandstalige lied te zijn gegrepen. “In de platenkast van mijn ouders stonden liedjes van Wim Sonneveld, Toon Hermans en Jules de Korte. De teksten waren rijk van taal, vertelden verhalen die ik kon meevoelen, begeleid door meeslepende muziek. Zo werd ik verliefd op het Nederlandstalige lied, een liefde die daarna is verbreed en verdiept".
Hij wil met dit album eer betonen aan 10 liedjes, die tot zijn favorieten van de afgelopen 100 jaar behoren, waaronder nummers van Rob de Nijs, Willeke Alberti en Gerard van Maasakkers. Het album is te beluisteren op Apple Music als op Spotify. Ook is het album op CD te koop.

Haal het doek maar op
In samenwerking met talentvolle film- en animatiemakers zijn een aantal videoclips bij de liedjes gemaakt. Vorige week ging al de rauwe clip bij het nummer ‘Opstaan’ in première die afgelopen week al veel media aandacht kreeg en flink is bekeken op YouTube. Vanaf nu is op het Youtube kanaal van Boris van der Ham Music een geheel andere stijl te zien. Van het klassieke nummer ‘Haal het doek maar op’ van Wim Sonneveld is een bigband versie gemaakt, en de clip ademt humor, show- en glamour uit. De clip is nog voor de corona tijd opgenomen. “In deze tijd missen we juist het uitgaan en het theater. Deze clip brengt je weer even daar naar terug”, aldus Van der Ham. De komende weken zullen nog meer videoclips online worden gezet.

https://www.facebook.com/borisvanderham