Pop-beroepsverenigingen BAM! en Popauteurs.NL fuseren en vormen samen de grootste popvereniging van Nederland

07-09-2020 @ 22:00

Om juist in deze moeilijke tijden een eenduidig geluid te laten horen, fuseren beroepsverenigingen BAM! (Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten) en Popauteurs.NL. De nieuwe vereniging BAM! Popauteurs is de grootste popvereniging van Nederland. BAM! Popauteurs vertegenwoordigt songwriters uit alle genres: van dance tot hiphop, het levenslied en indie. De leden van de nieuwe vereniging zijn samen goed voor meer dan 100 nationale en internationale awards, waaronder 42 Buma Awards, 23 Gouden Harpen en 35 Edisons.

Het zijn moeilijke tijden voor popmuzikanten en songwriters. Het is onzeker wanneer er weer op een normale wijze getourd kan worden, en tot die tijd is het aanpoten om overeind te blijven. Juist in deze onzekere periode is het belangrijk dat de belangen van popmusici goed en helder worden verdedigd, en ervoor te zorgen dat de nodige maatregelen genomen worden zodat popmuzikanten ook in de toekomst kunnen blijven werken aan een duurzame carrière. Om samen een vuist te kunnen maken, hebben de Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten (BAM!) en Popauteurs.NL besloten om te fuseren. Vanaf 7 september zullen ze gezamenlijk verder gaan onder de naam BAM! Popauteurs.

Samen vormen BAM! en Popauteurs.NL de grootste beroepsvereniging voor popmuzikanten in Nederland. Popauteurs.NL ontstond vanuit PALM en de Vereniging van Woord- en Toondichters der Lichte Muziek (WTL), en heeft daarmee een lange historie. BAM! werd in 2015 opgericht door een nieuwe generatie pop artiesten, waaronder Casper Starreveld (Kensington) en Torre Florim (De Staat). Samen vertegenwoordigt BAM! Popauteurs een groot scala aan popmuzikanten, waaronder gerenommeerde namen als Spinvis en Guus Meeuwis. De nieuwe vereniging zal vertegenwoordigd zijn binnen alle relevante muziek organen, zoals Buma/Stemra, Buma Cultuur, SENA, Norma, de Popcoalitie, Platform Makers en tal van andere relevante organisaties in binnen- en buitenland, waaronder de Europese en wereldwijde songwriters- en componistenverenigingen (ECSA en CIAM).

Arriën Molema, ad-interim voorzitter van het fusiebestuur van BAM! Popauteurs:
Met de ervaring van Popauteurs.nl en de energie van BAM! hebben we een sterke combinatie te pakken. Hiermee gaan we de komende jaren strijden voor een betere positie voor songwriters en popmuzikanten, onder andere wat betreft online muziekgebruik. Daarnaast maken wij ons sterk voor meer zichtbaarheid voor deze groep muzikanten die kwetsbaar is ten opzichte van de vele marktpartijen en vaak tussen wal en schip valt bij overheidssteun. Juist in deze periode, die gekenmerkt is door COVID-19, is de noodzaak hiervan extra duidelijk geworden.

Voor meer informatie: www.bampopauteurs.nl