Ronnie Flex & Deuxperience op 15 mei naar AFAS Live

27-01-2020 @ 13:16

Op vrijdag 15 mei komt Ronnie Flex & Deuxperience naar AFAS Live voor een concert. De show staat in het kader van het nieuwe album dat dit voorjaar uitkomt.
Muziek werd met de paplepel ingegoten bij de jonge Flex, want zijn moeder zingt en speelt piano, en zijn vader produceert. Dankzij hen stond Ronnie als peuter al te stuiteren op beats van Dr. Dre en groeide hij op met een uitgebalanceerd dieet van DJ Premier, Biggie en Motown.

Vanaf zijn 14e jaar begint het bij Ronnie te kriebelen en gaat hij beats maken en raps schrijven. Dat gaat hem goed af, heel erg goed zelfs. Het leidt tot zijn eerste groep "Jupiter Bwois". De groep zorgt ervoor dat Flex's talenten aan het licht komen. Niet veel later werkt hij mee aan het album van Gers Pardoel. Nadat er een punt achter Jupiter Bwois wordt gezet, besluitt Ronnie Flex om solo verder te gaan. Zowel in de High School Music Competition als tijdens De Grote Prijs Van Nederland weet hij een finaleplaats te behalen.

Sinds 2012 staat Ronnie Flex met maar liefst 37 tracks en samenwerkingen in de hitlijsten. In 2014 brengt hij zijn eerste album De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd uit. Een jaar later scoort hij diverse hits en wint vele prijzen met het gezamenlijke album New Wave. In 2016 is Ronnie Flex onder meer te horen op (#1) hits met Lil Kleine en Broederliefde.

Het in 2017 verschijnt het tweede album REMI, met onder andere de hits Energie en Come Again, behaalt de platina status en ontvangt hij een Edison voor beste album 2017 en wint hij maar liefst 5 BUMA awards. In 2018 scoort hij twee hits met de tracks Blijf bij mij en Fan. Geheel onverwacht verschijnt het trap-album Nori in het voorjaar van 2018. Dit album behaalt de #1 positie in de Album top 100.

Ook live timmert Ronnie flink aan de weg. Hij is dan al een van de meest geboekte artiesten in het discotheken-circuit maar besluit in 2017 het roer om te gooien door een samenwerking aan te gaan met het live-collectief Deuxperience. Dit blijkt een meesterzet. De band en Ronnie voelen elkaar perfect aan. Dit resulteert in twee uitverkochte clubtours, mainstage shows op alle grote festivals, toprecensies en als kers op de taart een uitverkocht concert in de AFAS Live in 2018.

Na het winnen van de Popprijs in januari 2019 doet hij even een stap terug als artiest om volledig op zijn vaderrol te focussen. Ondertussen is hij bezig met een nieuw album. De release hiervan is gepland in het voorjaar van 2020.

Ronnie Flex & Deuxperience
Vrijdag 15 mei 2020 | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: €35,84

De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag, 31 januari, om 10 uur via Ticketmaster.