Foals op 14 april 2020 naar AFAS Live Amsterdam

04-11-2019 @ 10:09

Op dinsdag 14 april 2020 geeft de Britse indierock band Foals een concert in AFAS Live in Amsterdam. De show staat in het teken van de nieuwe albums Everything Not Saved Will Be Lost - Part 1 & 2 die beiden dit jaar uitkwamen.
Beide album staan symbool voor de reis die de band tot nu toe heeft afgelegd en die heeft geleid tot het meest succesvolle tijdperk in hun carrière. Part 1 werd in maart dit jaar uitgebracht, debuteerde op de nummer twee positie van de officiële Britse albumcharts en ontving onder meer vijf sterren recensies van NME en The Independent. Daarnaast haalde het album het tot de shortlist voor de prestigieuze Mercury Prize en won een Q Award in de categorie Best Album. Op 18 oktober verscheen Part 2 waarmee de band hun allereerste #1 album in de Britse hitlijsten scoorden.

Op 15 november verschijnt op Amazon Prime Video de documentaire Rip Up The Road: een concertfilm waarvoor de band 12 maanden lang is gevolgd tijdens hun eerdere tournee.

De band uit Oxford werd opgericht in 2005 en bestaat uit zanger en gitarist Yannis Philippakis, drummer Jack Bevan, gitarist Jimmy Smith en toetsenist Edwin Congreave. Ze staan bekend om hun energieke live shows die bol staan van de overdonderende indierock. Eerder dit jaar gaven ze nog een concert in een razendsnel uitverkocht Paradiso en stonden ze op het hoofdpodium van Down The Rabbit Hole.

FOALS
Dinsdag 14 april 2020
AFAS Live, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: € 39,20 (incl. servicekosten)
De kaartverkoop voor het concert start 8 november om 10.00 uur via Ticketmaster.