Gregory Porter komt 19 maart 2020 voor optreden naar Amsterdam

05-07-2019 @ 10:08

Op donderdag 19 maart komt de jazz- en soulzanger Gregory Porter naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

Gregory Porter begon zijn carrière in kleine jazzclubs in San Diego. In 2010 breekt hij door met het debuutalbum "Water", dat meteen wordt genomineerd voor een Grammy Award. Een paar jaar later verzilverde hij met zijn zeer succesvolle derde studioalbum "Liquid Spirit" een Grammy Award voor "Best Jazz Vocal Album". In 2017 won hij deze Grammy nogmaals, ditmaal voor het album "Take Me to the Alley".

Inmiddels is Gregory Porter een van de meest succesvolle jazz-zangers van zijn generatie. De Amerikaanse zanger, geboren in Los Angeles, combineert jazz met onder andere soul, r&b en gospel. Zijn warme stem wordt wereldwijd bejubeld. Geïnspireerd door Nat King Cole bracht hij in 2017 als ode het album "Nat ‘King’ Cole & Me" uit en gaf drie uitverkochte concerten in Koninklijk Theater Carré die in het teken stonden van dit album. Eind 2018 verscheen zijn eerste live album "One Night Only – Live at Royal Albert Hall". Momenteel werkt de zanger aan een nieuw album dat dit najaar uitkomt.

Gregory Porter is een graag geziene gast in Nederland. Hij trad diverse malen op het North Sea Jazz Festival op, gaf een optreden op Lowlands en stond in diverse uitverkochte concertzalen. Dit weekend geeft de charismatische zanger een uniek optreden in de paleistuin van Paleis Soestdijk en volgend jaar komt Gregory Porter met zijn band terug voor zijn debuut in de Ziggo Dome in Amsterdam, waar hij op donderdag 19 maart een seated concert geeft.

GREGORY PORTER
+ support act
Donderdag 19 maart 2020 | Ziggo Dome - Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: vanaf € 39.20 (incl. servicekosten)

kaartverkoop start 10 juli