Verkiezing Omroep van het Jaar geopend voor inzending

11-05-2019 @ 13:48

Wie wint de award voor Omroep van het Jaar 2019? Die vraag wordt beantwoord op vrijdag 14 juni tijdens de Avond van de Streekomroep, maar het begint allemaal met een mailtje waarin je de kandidatuur van jouw omroep motiveert. En dat kan nu. Heb je interesse als lokale omroep? wat moet je dan doen?

Voorwaarde voor deelname
De award Omroep van het Jaar is voorbehouden aan reeds gevormde streekomroepen en streekomroepen in wording / ontwikkeling. In dat laatste geval moet er sprake zijn van concrete samenwerking met omroepen binnen een streek, of aantoonbare initiatieven om dat tot stand te brengen.

Speerpunten voor inzendingen
Inzendingen van omroepen worden primair getoetst aan de volgende speerpunten:
- Samenwerking in de streek
- Professionalisering van de organisatie (bedrijfsvoering, medewerkers en aanbod)
- Focus op lokale journalistiek en aandacht voor lokale democratie
- Investering in en ontwikkeling van LTMA (lokaal toereikend media-aanbod)

Juryproces
1) Beoordeling van de gemailde inzendingen/motivaties op basis van bovenstaande criteria
2) Jury selecteert beste inzendingen voor volgende ronde (aantal afhankelijk van kwaliteit)
3) Geselecteerde omroepen worden uitgenodigd voor een persoonlijke pitch aan de jury (in Hilversum)
4) Jury kiest op basis van de pitches een winnaar
5) Winnende omroep wordt bekend gemaakt tijdens de Avond van de Streekomroep (vrijdag 14 juni, Beeld en Geluid in Hilversum)

Stap 1: mail je motivatie
Meedoen is makkelijk, want met één mailtje ben je al in de race. Beschrijf in maximaal 500 woorden (ongeveer een A4’tje) waarom jouw omroep deze award zou moeten winnen en stuur die motivatie vóór 24 mei naar awards@stichtingnlpo.nl. Hoe je de jury overtuigt, dat bepaal jij. Wees creatief, maak het concreet, denk aan de speerpunten... Kortom, verkoop jouw omroep met een vlammend pleidooi!

Je mag de tekstuele motivatie desgewenst voorzien van ondersteunende informatie (bijvoorbeeld links naar showreels, krantenknipsels, kijk- en luistercijfers of foto’s), maar dat materiaal moet dan wel als bijlage(n) in één en dezelfde email worden aangeleverd. Let op: omroepen die deel uitmaken van een streekomroep (in wording) of anderszins samenwerken binnen een streek worden verzocht hun inzending bij voorkeur in gezamenlijkheid in te dienen.

Gegevens t.b.v. inzending
Bij de inzendingen per mail dient het volgende duidelijk te worden aangegeven:
- Namens welke omroep(en) wordt de inzending ingediend?
- Welke gemeente(n) of streek betreft het?
- Wie is de contactpersoon voor de inzending (naam, functie bij omroep, telefoon, email)?

Reminder Lokale Media Awards
Vergeet niet dat je ook nog steeds kunt inzenden voor de Lokale Media Awards, in de categorieën Video, Audio, Nieuws, Innovatie en Presentatietalent. Op de OLON-site staat alles wat je daarover moet weten. De awards worden uitgereikt op de Avond van de Streekomroep, vrijdag 14 juni, in het Hilversumse Beeld en Geluid. De officiële uitnodiging volgt snel, maar reserveer ‘m alvast je agenda! https://www.olon.nl/omroepvanhetjaar

Voor vragen of meer informatie: mail awards@stichtingnlpo.nl of bel stichting NLPO (035-8200383).

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: