Julian Lage winnaar Paul Acket Award 2019

11-04-2019 @ 21:23

Julian Lage is de winnaar van de Paul Acket Award 2019. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het NN North Sea Jazz Festival aan een artiest die een bredere publieke erkenning verdient voor zijn of haar buitengewone muzikale kwaliteit.

Al op zeer jonge leeftijd speelde Julian Lage met bekende gitaristen en jazzmusici en kreeg erkenning van onder meer Carlos Santana en Pat Metheny. Hij kwam onder de hoede van Jim Hall, een van de meest invloedrijke meesters van de jazzgitaar. Tegenwoordig wordt Julian Lage zelf gezien als toonaangevend gitarist met een heel eigen geluid. In de beroemde Downbeat Critics Poll werd hij vorig jaar gekozen tot ‘Rising Star Jazz Artist’.

Jurylid Bartho van Straaten van Paradox over Lage: “Julian Lage is zo’n gitarist die alles heeft. Een fenomenale techniek, een prachtige toon en hij speelt met het grootste gemak de mooiste composities op diverse gitaren. Ondanks zijn jonge leeftijd (31 jaar) heeft hij zich de traditie al eigen gemaakt en vertaalt naar een uniek eigen geluid.” Overige juryleden dit jaar waren Carlo Pagnotta (Umbria Jazz, Italië), Martyna Markowska (Katowice JazzArt Festival, Polen), Mijke Loeven (Bimhuis, NL) en Spike Wilner (Smalls, VS). Zij nomineerden 22 muzikanten, waarna internationale jazzcritici en programmeurs hun stem uitbrachten.

Eerdere winnaars van de Paul Acket Award – vernoemd naar de oprichter van het North Sea Jazz Festival - waren onder meer Kaja Draksler (2018), Donny McCaslin (2017), Cécile McLorin Salvant (2016) en Tigran Hamasyan (2015).

Julian Lage neemt de Paul Acket Award in ontvangst op het festival, waar hij op vrijdag 12 juli optreedt met John Zorn presents Bagatelles Marathon. Ook treedt Lage twee maal op zaterdag 13 juli op. Als duo met Ben Wendel en met Kris Davis.

NN North Sea Jazz Festival 2019
Rotterdam Ahoy

12, 13 en 14 juli | Rotterdam Ahoy

Bekijk alle tot nu toe aangekondige namen op northseajazz.com/programma

Dagkaarten: € 95 (excl. servicekosten), met CJP korting: € 75 (excl. servicekosten)
Driedagenkaart: € 230,- (excl. servicekosten) uitverkocht
Group ticket (tot 10 personen): € 750 (excl. servicekosten)
Junior ticket (t/m 15 jr): € 25 (incl. servicekosten)

Kaartverkoop via www.northseajazz.com, www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm)