Deal Talpa Media en RTL: Alle edities van The Voice of Holland blijven nog drie jaar bij RTL

09-03-2019 @ 22:48

De komende drie jaar blijven alle drie The Voice-formats te zien bij RTL 4. Dat zijn Talpa Media en RTL overeengekomen. The Voice trekt al tien jaar miljoenen kijkers van alle leeftijden en geeft zangtalenten daarmee een geweldig podium.

Aan de nieuwe afspraken liggen voor beide partijen verbeterde voorwaarden ten grondslag, die rekening houden met de enorme ontwikkeling van het format. De populariteit ervan creëert een enorme marktwaarde. Talpa is blij dat deze marktwaarde met de nieuwe afspraken erkend wordt. RTL heeft de zekerheid gekregen dat het voor de komende jaren een zeer succesvol format exclusief aan zich gebonden heeft en de drie versies van The Voice zal uitzenden: The Voice of Holland, The Voice Kids en The Voice Senior.

The Voice wordt in 67 landen geproduceerd, in 180 landen uitgezonden en is het meest verkochte non-scripted format van de afgelopen 10 jaar. Het enorme succes is bekroond met onder andere 4 Emmy’s, 4 Producer Guild Awards, 5 People’s Choice Awards en de Gouden Televizier-Ring 2012. The Voice Kids telt 38 versies en The Voice Senior zit al op 9 landen sinds de lancering in Nederland afgelopen zomer.

The Voice wordt geproduceerd door Talpa Media. Talpa Media bestaat uit Talpa Nederland en Talpa Global. Talpa Nederland bestaat uit Talpa Content, de in-house creatieve afdeling van de groep die zorgdraagt voor de ontwikkeling van tv-formats en de daaraan verbonden concepten, en Talpa Productions, de tv-productie-eenheid van de groep die de shows voor Nederland produceert. Talpa Fictie, de scripted tak van het bedrijf, Vorst Media en MasMedia zijn afzonderlijke productie-eenheden die zich richten op de ontwikkeling en productie van formats.

Het wereldwijde netwerk van Talpa Media omvat productiebedrijven Talpa Noord-Amerika, de divisie van Talpa Media gevestigd in Los Angeles, Talpa Middle East met het hoofdkantoor in Dubai, evenals Talpa Duitsland met kantoren in Berlijn en Hamburg. Andere Talpa-partnerschappen zijn gevestigd in de UK, Australië, Frankrijk, Italië, de Scandinavische regio, Sub-Sahara Afrika en Portugal.