Mercy John brengt tweede album uit

13-01-2019 @ 11:47

Op vrijdag 22 februari zal Mercy John zijn langverwachte tweede album ‘Let It Go Easy’ uitbrengen. De release wordt gevolgd door een uitgebreide tournee door Nederland.

Soms wordt er gesproken van het moeilijke tweede album. Op 'Let It Go Easy' mag Mercy John dan misschien wel heel wat demonen van zich af schrijven, het album kwam er bijna vanzelf. Waar de Brabander rondom zijn eerste album 'This Ain’t New York' al werd geroemd om zijn songschrijverschap toont 'Let It Go Easy' maar eens te meer aan dat de diepste emoties vaak tot de meest indringende creaties leiden.

Het uitvoerig bejubelde debuut 'This Ain’t New York' opende vele deuren voor de nuchtere songwriter John, aka Mercy John, wat leidde tot diverse grote festivaloptredens en een tour met JW Roy en Danny Vera. Even leek het allemaal wat té snel te gaan. De eindeloze energie en drive bleek toch eindig te zijn en de zanger kwam zichzelf en al zijn angsten tegen. 'Let It Go Easy' is geschreven in deze periode. Daarmee is het echter geen somber album geworden, maar een album waarop wordt gezocht en soms ook gevonden.

Ik geloof er niet zo in dat er albums zijn die je als artiest ‘moet’ schrijven, wel geloof ik dat ‘Let It Go Easy’ een logisch muzikaal antwoord is op belangrijke vragen die op dat moment in mijn leven speelden. Die twee zijn onlosmakelijk verbonden. Veel nummers beschrijven dat proces en dat heeft zijn mooie en minder mooie kanten vrees ik”, zegt John over de nieuwe songs.

De muziek is daarbij ook veranderd. De Americana invloeden zijn gebleven, maar de sound is wat rauwer en de songs soms steviger. Dat de singer-songwriter in korte tijd meer zelfkennis heeft opgedaan wordt al snel duidelijk. “Iets gemakkelijker loslaten, dat is iets wat ik nooit zo goed heb gekund. Maar misschien is het wel te leren. Het schrijven van ‘Let It Go Easy’ was in dat geval wel een mooie eerste stap. Let It Go Easy, probeer alles wat makkelijker te zien.”

TOUR:
11 jan – Xinix, Nieuwendijk
06 feb – Stukafest, Nijmegen
08 feb – De Cactus, Hengelo
17 feb – Paradox, Tilburg
24 feb – De Pul, Uden (album presentatie)
10 mrt – Kroepoekfabriek, Vlaardingen
15 mrt – De Bosuil, Weert
18 mrt – Muziekgebouw, Eindhoven
06 apr – De Blauwe Kei, Veghel
12 apr – Bibelot, Dordrecht

label: butler records, distributie via Bertus distr.

https://www.mercyjohn.com/