Graham Gouldman (10cc) met zijn wereldhits in intieme setting

06-01-2019 @ 11:40

Een van de beste liedjesschrijvers van de twintigste eeuw, Graham Gouldman, komt met een intiem optreden voor 7 shows naar Nederland. Hij schreef hits als No Milk Today (voor Herman's Hermits), Bus Stop (voor The Hollies) en For Your Love (voor The Yardbirds). En dat zijn dan alleen nog maar de liedjes die hij schreef voor anderen. Als lid van 10cc scoorde hij wereldhits met tijdloze klassiekers als I'm Not In Love, The Wall Street Shuffle en Dreadlock Holiday.

In zijn programma Heart Full of Songs speelt Graham Gouldman intieme versies van al deze hits. En meer. De bandnaam is afgeleid van The Yardbirds-hit Heart Full of Soul. Inderdaad, ook dat nummer is aan de geest van Gouldman ontsproten. Bijgestaan door toetsenist Ciaran Jeremiah en gitarist Iain Hornal reist Graham Gouldman door zijn imposante oeuvre. Een unieke kans om een bijzondere liedjescomponist van dichtbij aan het werk te horen.

De inmiddels legendarische (35 jaar geleden opgerichte) alternative rock band Yo La Tengo deed een tribute aan Graham Gouldman bij hun 2018 Hanukkah shows vorige maand in de Bowery in Manhattan, NY.
Deels met hulp van Graham Nash speelde Yo La Tengo een aantal door Graham Gouldman in de jaren '60 geschreven wereldhits ('Bus Stop', 'Look Through Any Window', 'For Your Love')

Feb. 04 – NLD – Zeist – Theater Figi
Feb. 05 – NLD – Heerlen – Parkstad Limburg Theaters
Feb. 06 – NLD – Nijmegen – LUX
Feb. 07 – NLD – Eindhoven – Muziekgebouw
Feb. 08 – NLD – Middelburg – De Spot
Feb. 09 – NLD – Sneek – Het Bolwerk
Feb. 10 – NLD – Amsterdam – Concertgebouw

https://www.facebook.com/GrahamGouldman