Finale van Q's best in Q-Factory is gewonnen door..

06-01-2019 @ 10:32

De vijfde editie van de bandcompetitie van Q-Factory: Q-best is na een aantal voorrondes op 27, 28, 29 december met 15 acts op 5 januari geëindigd in de finale met de Amsterdamse (sugar)pop-rockband Soap, singer-songwriter Jamiro Sol uit Zaandam, die voor deze gelegenheid een band om zich had verzameld (1e keer!), de Amsterdamse indierockband Stupid Bloody Tuesday, en de avant-garde van performer Giek_1.

De vier finalisten kwamen mede dankzij de aanwezige decibelmeter om het applaus te meten van het publiek en de beoordelingen van de jury in de finale.

De juryprijs die Q-Factory beschikbaar stelt is: o.a. een repetitietegoed voor repeteren in Q-Factory, een waardebon van Keymusic, hetblaten mixen van een track in de Sonic City Studios via Abbey Road Institute, een Instore optreden bij Concerto.

De publiekprijs bestaat uit een optreden in de kelder van Q-Factory en een optreden in de radioshow van Countdown Café in Q-Factory.

Op 5 januari was de finale, waarbij de jury unaniem koos van de band Soap. Het publiek koos uiteindelijk nipt voor Jamiro Sol.

De jury bestond uit: Robin Reumers (Abbey Road Institute), Berend van Eerden (muziekproducer en audio engineer en Sieb Kroeske (Perfect & More; radio-, muziek deskundige)