Marco Borsato keert terug naar De Kuip

13-11-2018 @ 14:25

Marco Borsato heeft 13-11 in de spelerstunnel van De Kuip aangekondigd dat hij na vijftien jaar weer gaat optreden in dit stadion. Op woensdag 29 mei 2019 keert de zanger terug naar de plek waar hij z’n grootste successen vierde. Dit doet hij niet alleen, André Hazes, Lil Kleine en DI-RECT vergezellen Borsato tijdens het bijzondere optreden. Het is voor het eerst sinds 2008 dat er weer een volwaardig concert plaatsvindt in De Kuip.
Met de terugkeer lost Borsato een belofte uit 2004 in, toen hij voor het laatst in De Kuip optrad. Tijdens het onthullen van z’n muurtekening in de spelerstunnel zegde hij destijds aan stadiondirecteur Jan van Merwijk toe ooit terug te keren in De Kuip. Daarmee zou hij het record van The Rolling Stones evenaren, die tienmaal optraden in het stadion.

Het is tijd om terug te gaan!” laat Borsato weten. “Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik hier ooit graag wilde terugkeren. In dit stadion is het allemaal begonnen, ik heb hier zelfs nog met mijn zoontje Luca van toen drie op m’n armen rondgelopen.” Die ervaring vormde dan ook één van de inspiratiebronnen voor de terugkeer. Borsato vervolgt: “Ik realiseerde me begin dit jaar dat de generatie die toen aanwezig was inmiddels ook kinderen heeft die naar mijn muziek luisteren. Hoe leuk is het dat we nu samen met onze kinderen kunnen genieten?”

Wie verwacht dat Borsato op 29 mei uitsluitend teruggrijpt naar het verleden heeft het mis. “Natuurlijk willen we terugkijken en stilstaan bij die mooie herinneringen, maar ik wil vooral ook vooruitkijken. Met André, Lil Kleine en DI-RECT verklappen we al een beetje dat dit een show wordt vol nieuwe samenwerkingen en unieke momenten. Ik kijk er enorm naar uit!”

Marco Borsato stond in 2002 en 2004 maar liefst negen keer in De Kuip. Destijds bezochten in totaal bijna een half miljoen mensen de concertreeks in het stadion. De kaartverkoop voor Borsato in de Kuip op woensdag 29 mei 2019 start aanstaande vrijdag 16 november, om 09.00 uur via www.borsato.nl.


BORSATO - DE KUIP 2019
Woensdag 29 mei 2019, De Kuip, Rotterdam

Aanvang: 19:00 uur | Entree: Vanaf €49,- (excl. servicekosten)