a-ha op 8 november 2019 naar AFAS Live

07-11-2018 @ 22:28

Het Noorse trio a-ha heeft hun Hunting High & Low Tour aangekondigd, die in het teken staat van het gelijknamige debuutalbum uit 1985. Op vrijdag 8 november 2019 geeft de legendarische synthpopband een concert in AFAS Live, Amsterdam.

Nog maar twee keer eerder voerde a-ha alle nummers van het album ‘Hunting High And Low’ achter elkaar uit (Oslo en Londen, 2010). In het kader van het 35-jarig bestaan van hitsingle ‘Take On Me’ (1984), die op dit album staat, gaan zij in 2019 met dit concept op tournee en doen ze naast Nederland landen aan als Frankrijk, Polen, Duitsland en Schotland. Bandleden Magne Furuholmen, Morten Harket en Pål Waaktaar-Savoy geven aan te hebben gekozen voor een ‘An Evening With’-format en delen de avond in tweeën: Het concert start met muziek uit hun gehele oeuvre en zal na de pauze worden vervolgd met alle nummers van ‘Hunting High And Low’ in de originele verschijningsvolgorde.

Het opnemen van ‘Hunting High And Low’ was een zeer bepalende en opwindende tijd in onze carrière en samenwerking” vertelt Magne. “Terugkeren naar dit muzikale werk - meer dan dertig jaar later - voelt dus niet als verplichting, maar als inspiratie. Ik moet alleen de oude synths afstoffen…”

a-ha wist met hun synthesizerpop halverwege de jaren tachtig enorme populariteit op te bouwen met de hitsingles ‘Take On Me’ en 'The Sun Always Shines on TV' afkomstig van het debuutalbum 'Hunting High and Low'. Ook met het tweede album 'Scoundrel Days' scoorde de band twee hits met de singles 'I've Been Losing You' en 'Cry Wolf'. Na een succesvolle wereldtournee verzorgde a-ha in 1987 de soundtrack van de James Bond-film 'The Living Daylights'. Een remix hiervan is terug te vinden op hun derde album ‘Stay on These Roads’ uit 1988. Inmiddels heeft a-ha na een carrière van bijna 35 jaar 10 studioalbums uitgebracht en 55 miljoen albums verkocht.

A-HA - THE HUNTING HIGH & LOW TOUR
Vrijdag 8 november 2019 | AFAS Live – Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: € 54,90 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag, 9 november, om 10:00 uur via Ticketmaster.