Dave Matthews Band op 15 maart 2019 naar AFAS Live

19-10-2018 @ 15:35

Afgelopen zomer bracht Dave Matthews Band het nieuwe album ‘Come Tomorrow’ uit en kondigden ze onlangs hun herfsttour door Amerika aan. Nu maakt de invloedrijke Amerikaanse band ook het Europese deel van de tour bekend en komen ze op vrijdag 15 maart 2019 naar Amsterdam voor een show in AFAS Live. Voor de fans is er nog meer goed nieuws, want bij aankoop van een concertticket krijg je er een gratis download van het nieuwe album bij.

Met een carrière van bijna drie decennia mag Dave Matthews Band zich tot één van de meest invloedrijke bands in de rockgeschiedenis rekenen. De band kent zijn oorsprong in Charlottesville en heeft sinds de oprichting in 1991, door de aanstekelijke en herkenbare sound, een loyale die-hard fanbase opgebouwd. Mede door deze fans is Dave Matthews Band één van de meest succesvolle tourende acts van de afgelopen dertig jaar.

De Grammy Award winnende Dave Matthews Band staat bekend om hun indrukwekkende live performance en verkocht meer dan 24 miljoen tickets en 38 miljoen albums en dvd’s. De band scoorde hits met onder andere ‘What Would You Say’, ‘Everyday’, ‘Too Much’ en ‘Crash Into Me’. Het laatstgenoemde nummer, dat werd uitgebracht in 1996, kwam afgelopen jaar opnieuw positief in de aandacht, doordat het te horen was in de vijf keer voor een Oscar genomineerde film ‘Lady Bird’.

Op 8 juni dit jaar bracht de rockgroep het nieuwe album ‘Come Tomorrow uit, hun eerste album sinds 2012. Met dit negende studio-album verbraken ze een record door voor de zevende keer op #1 binnen te komen in de Amerikaanse Billboard 200. Voor het album werkten ze samen met verschillende producers en bevat daardoor verrassende nieuwe nummers. Het Amerikaanse tijdschrift ‘Rolling Stone’ schreef: "[Matthews gets] quiet, contemplative, and unusually sweet on songs both lush ('Here On Out') and spare ('Black and Blue Bird')."

2019 EUROPESE HEADLINE TOUR
6 maart - München, Duitsland - Zenith
8 maart - Düsseldorf, Duitsland - Mitsubishi Electric Halle
10 maart - Parijs, Frankrijk - Salle Pleyel
12 maart - Londen, Engeland - Eventim Apollo
13 maart - Londen, Engeland - Eventim Apollo
15 maart - Amsterdam, Nederland - AFAS Live
17 maart - Kopenhagen, Denemarken - Royal Arena
19 maart - Stockholm, Zweden - Annexet
20 maart - Oslo, Noorwegen - Spektrum
22 maart - Hamburg, Duitsland - Mehr Theatre
23 maart - Berlijn, Duitsland - Tempodrom
25 maart - Warschau, Polen - COS Torwar
27 maart - Praag, Tsjechië - Forum Karlin
28 maart - Wenen, Oostenrijk - Wiener Stadhalle
30 maart - Padua, Italië - Gran Teatro Geox
1 april - Bologna, Italië - Unipol Arena
3 april - Milaan, Italië - Mediolanum Forum
6 april - Lissabon, Portugal - Altice Arena

DAVE MATTHEWS BAND
Vrijdag 15 maart 2019 | AFAS Live – Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: € 67,20 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 26 oktober om 12:00 uur via Ticketmaster.