Vicky Leandros & George Dalaras naar Nieuwe Luxor Theater

24-09-2018 @ 21:07

Op 7 mei 2019 staat het Nieuwe Luxor Theater in het teken van twee Griekse grootheden: Vicky Leandros en George Dalaras. Twee van de belangrijkste Griekse artiesten ontmoeten elkaar op het podium om hun meest bekende liedjes te spelen - solo en in duet. 

Vicky Leandros heeft wereldwijd vele hits gescoord, in verschillende talen. Met meer dan 55 miljoen verkochte albums is Leandros ongetwijfeld een van de meest succesvolle zangeressen ter wereld. Hoewel ze de dochter is van Griekse ouders en sinds 1957 in Duitsland woont, heeft ze tweemaal Luxemburg vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival. In 1972 won haar nummer "Après toi" ("Come What May") de wedstrijd.

George Dalaras wordt gezien als een van de belangrijkste muzikale ambassadeurs van Griekenland. In zijn ruim 40-jarige carrière verkocht de populaire folkzanger meer dan 12 miljoen albums en bracht zo’n 70 CD’s uit, waarvan er meerdere multi-platina werden. Dalaras was de eerste Griekse zanger die ook buiten zijn thuisland grote concerten gaf. Hij stond onder meer in The Royal Albert Hall in Londen en het Olympia Theater in Parijs maar gaf ook acte de présence op diverse grote internationale festivals. De zanger had zelfs de eer om ooit voor Nelson Mandela op te treden. Ook in Nederland is Dalaras zeer populair, hij was al te zien en horen in Carré, de Heineken Music Hall en in het Nieuwe Luxor Theater (mei, 2017). Nu, twee jaar later, komt hij weer terug naar Rotterdam samen met niemand minder dan Vicky Leandros.

Vicky Leandros + George Dalaras
07.05.2019 Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
Verkoop via www.ticketmaster.nl