Maroon 5 op 10 juni 2019 naar Ziggo Dome

28-08-2018 @ 21:08

Op maandag 10 juni komt Maroon 5 naar Amsterdam voor een show in Ziggo Dome. De show is onderdeel van de Red Pill Blues Tour die in het teken staat van het laatst verschenen gelijknamige album. Special Guest bij de show is de Noorse zangeres Sigrid.

November 2017 verscheen het zesde studioalbum van Maroon 5 genaamd Red Pill Blues. Op het album staan meerdere hitsingles waaronder Don't Wanna Know met Kendrick Lamar, Cold met Future, What Lovers Do met SZA en de meest recente single Girls Like You met Cardi B. Girls Like You staat momenteel op #1 in de Top 40, op één in de Adult Pop, op twee in de Billboard Hot 100, op één in de iTunes en Spotify hitlijsten en heeft al meer dan 300 miljoen Spotify streams en 641 miljoen YouTube/Vevo views. De afgelopen maanden speelde de band door heel Amerika met de Red Pill Blues Tour. Komend voorjaar komt de tournee naar Europa. Met op 10 juni 2019 een show in Amsterdam.

Het succes van Maroon 5 begon in 2005 met een GRAMMY® Award voor Best New Artist. Inmiddels heeft de band al drie GRAMMY® Awards en de titel Most successful group in the history of the Billboard Hot 100 op hun naam staan met twaalf singles die binnenkwamen in de top 10 en twintig singles die een Top 40 hit werden. De band verkocht ruim 36 miljoen albums en 48 miljoen singles wereldwijd wat resulteerde in gouden en platina albums in meer dan 35 landen. Critici en fans raakten laaiend enthousiast over de mix van hybride rock en R&B die de pop-rockband introduceerde met hun debuutalbum Songs About Jane en hun dubbel platina album It Won’t be Soon Before Long, met daarop de hits Makes Me Wonder en If I Never See your Face Again. In 2010 verscheen het derde album Hands All Over met daarop de nummer-1 hit Moves Like Jagger, waarmee de band één van de best verkochte singles aller tijden scoorde. Hun vierde album Overexposed bracht hit na hit voort en bevestigde hun sterke positie in de popmuziek. Alle singles behaalden topnoteringen in de hitlijsten waardoor ze een record vestigden met 6 nummer 1-hits van een band in de top 40 in de afgelopen 20 jaar. Tegelijkertijd bracht de gelijknamige tour uit 2013 meer dan 50 miljoen dollar aan kaartverkoop op. In 2015 speelde Maroon 5 voor het laatst in de Ziggo Dome tijdens hun tournee voor het album V met de hits Maps, Animals en Sugar. De video van Sugar is vandaag de dag al meer dan 2 miljard keer gestreamd.

MAROON 5 - RED PILL BLUES TOUR
Special Guest: Sigrid

Maandag 10 juni 2019 | Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €45,- (excl. servicekosten)

De kaartverkoop voor de show in Amsterdam start aanstaande vrijdag 31 augustus om 10 uur via Ticketmaster.