Zuid-Afrikaanse folk held Jeremy Loops kondigt wereldtournee aan

29-01-2018 @ 14:09

Jeremy Loops heeft ter gelegenheid van zijn nieuwe album Critical As Water, (release 16 maart), een wereldtour aangekondigd. Hij speelt 27 shows in 12 verschillende landen, waaronder in Nederland. Op 31 maart zal Loops te vinden zijn op Paaspop en op 2 april in Paradiso.

Zoals zijn naam suggereert gebruikt Jeremy zijn loop pedals als intergraal onderdeel van zijn live shows. Daarbij maakt hij bovendien gebruik van elementen uit een breed muzikaal spectrum: van hip-hop en electronica tot traditionele Afrikaanse muziek. Zijn muziek is een gewoven verzameling van geluiden die hij maakt met zijn gitaar, mondharmonica, ukelele en beatbox, die via looppedalen en echo- en distortionapparaten worden vervormd en gevuld tot een eclectisch, harmonisch, maar bovenal pop-achtig geheel. Een overweldigende mix van moderne folk, hiphop, bluegrass, funk en stokoude blues.

Jeremy Loops, geboren als Jeremy Hewitt, werkte twee jaar op een jacht dat over de hele wereld voer. Hij leerde zodoende - noodgedwongen bij gebrek aan instrumenten - veel geluiden uit zijn looppedaal te toveren. Het maakte van hem een alleskunner, die met zijn bandleden nu van elk live optreden een muzikaal feest weet te maken. Hij speelde zichzelf in de kijker door zijn support tour voor Twenty One Pilots en een uitverkochte Europese headline tour waarin hij 30.000 tickets verkocht.

Aankomend album Critical As Water is geproduceerd door Will Hicks (Ed Sheeran's 'Perfect', Lilly Allen, Bastille) en wekt hoge verwachtingen door zijn uitgebrachte single 'Waves' die de miljoen streams is gepasseerd en opgenomen is in de Spotify's Viral Chart. Voor de liefhebbers van gelaagde nummers, improvisatie en publiekinteractie is een live show van deze moderne folksinger en multigetalenteerde beats- en ritmekunstenaar een ware must see.

Jeremy Loops
31.03.2018 Paaspop, Schijndel
Verkoop via www.paaspop.nl
02.04.2018 Paradiso, Amsterdam
Verkoop vanaf 02.02.2018 om 9:00 uur via www.ticketmaster.nl