Solo debuut Liam Gallagher verschijnt 6 oktober 2017

23-06-2017 @ 15:09

Op 6 oktober verschijnt het solo debuutalbum 'As You Were' van Liam Gallagher. Eerder dit jaar bracht hij zijn eerste solo track 'Wall Of Glass' uit en speelde hij een te gekke show op Pinkpop.

Voor het album werkte Liam Gallagher samen met Greg Kurstin. Hij produceerde vier nummers (Wall Of Glass, Paper Crown, Come Back To Me, It Doesn't Have To Be That Way) en speelde daar ook alle instrumenten voor in. Dan Grech-Marguerat nam de rest van de productie van het album voor zijn rekening in de Snap! Studios in Londen.

Het resultaat is een album met een klassieke 60s/70s sound die door Liam Gallagher naar het hier en nu is gehaald. Zelf zegt Liam het volgende over het alum: "I didn't want to be reinventing anything or going off on a space jazz odyssey. ... It's the Lennon 'Cold Turkey' vibe, The Stones, the classics. But done my way, now."

De albumcover foto is van fotografe, mode-ontwerpster en creative director Hedi Slimane. Het album verschijnt digitaal (standaard/deluxe), op CD (standaard en deluxe) en op vinyl (12' en gekleurde limited edition versies). Daarnaast is er een speciale boxset beschikbaar.

William John Paul Gallagher, beter bekend als Liam Gallagher, was de voormalige frontman van Oasis. Hij richtte deze band op samen met Paul Arthurs (gitaar), Paul McGuigan (bas) en Tony McCarroll (drums). Later kwam daar Gallaghers oudere broer Noel Gallagher bij. In 2009 ging Oasis uit elkaar. Liam vormde daarna met de overige bandleden de groep Beady Eye, deze werd in 2014 ook opgeheven. De Britse zanger scoorde met Oasis in Nederland een # 2 album notering met 'Be Here Now' (goud) in 1997, een #5 notering met het album '(What's the story) Morning glory' (goud) in 1995 en een Top 10 hit met 'Wonderwall' in 1995.

Artiest: Liam Gallagher
Albumtitel: 'As You Were'
Releasedatum: 6 oktober 2017