Vierde editie Grote Lowlands Schrijfwedstrijd van start

30-05-2016 @ 13:25

Vandaag gaat de vierde editie van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd van start. Via deze wedstrijd gaan Lowlands, uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en nrc.next op zoek naar het schrijftalent van de toekomst. Eerdere jaren was de wedstrijd met honderden inzendingen een groot succes. In 2015 ging auteur Erik Winter er met de prijzen en eer vandoor.

Vanaf dit moment tot vrijdag 1 juli kunnen deelnemers hun inzending naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl sturen.

Uit de inzendingen worden de twintig beste verhalen gekozen door een jury, bestaand uit juryvoorzitter Ellen Deckwitz, Ivo Victoria (literair programmeur van Lowlands), Elik Lettinga (uitgever bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) en Thomas de Veen (redacteur nrc.next). Deze twintig verhalen worden gebundeld in een e-book dat via de websites van Lowlands, nrc.next en Nijgh & Van Ditmar wordt verspreid. Uit deze longlist wordt een shortlist gekozen van de drie beste verhalen. De schrijvers daarvan winnen ieder twee tickets voor het hele Lowlandsweekend en strijden daarnaast om de kroon van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2016.

Het verhaal van de winnaar wordt gepubliceerd in nrc.next en in een digitaal Lowlandsboek. De auteur krijgt bovendien in een persoonlijk gesprek met een redacteur van Nijgh & Van Ditmar de nodige verbetertips en de schrijfambities worden onder de loep genomen. Daarnaast mag de winnaar deelnemen aan een masterclass van de Querido-academie. Als kers op de taart mag de winnende auteur zijn of haar verhaal voorlezen als onderdeel van het literatuurprogramma.

Uiteraard geldt een aantal spelregels:

Het verhaal moet tussen de 1.200 en 1.700 woorden bevatten
Het gaat om nieuw prozatalent, dus geen songteksten, essays, kinderboeken, strips en poëzie
Inzendingen mogen niet eerder gepubliceerd zijn als zelfstandige uitgave (in bundel, tijdschrift of als e-book), met uitzondering van publicatie op een eigen weblog
Inzendingen moeten in de Nederlandse taal zijn geschreven
Deelnemers mogen maar één verhaal inzenden

Meer informatie op www.lowlands.nl/schrijfwedstrijd

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2016
19 + 20 + 21 augustus 2016
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl