Tiende Katatonia album met nieuwe line-up

19-04-2016 @ 21:51

Het album 'Fall of hearts' van de Zweedse metalband band Katatonia dat 20 mei verschijnt is de opvolger op het uit 2012 afkomstige 'Dead End Kings' en en werd opgenomen in Studio Gröndahl & Tri-lamb Studio in Stockholm. Bandleden Anders Nyström en Jonas Renkse hebben zelf de productie voor hun rekening genomen. De mix en mastering was in handen van Jens Bogren (Opeth, Ihsahn, Devin Townsend) bij Fascination Street Studios, met als engineer Karl Daniel Lidén (Switchblade, The Ocean, Greenleaf).
"This album is probably everything we unknowingly ever dreamed of to release. It's a bleak but adventurous journey through our elements, we haven't held back, we have pushed to get forward and backward in the ever spiraling night of our musical legacy." - Katatonia
Designer en tekenaar Travis Smith heeft, zoals bij eerdere Katatonia albums, het artwork gemaakt.
De release van het album 'Dead End Kings' markeerde het begin van meerdere tournees rond de wereld. Daarnaast brachten ze twee speciale albums uit op het zusterlabel van Peaceville, Kscope Records. Op Dethroned & Uncrowned (2013) werd Dead End Kings ontleed tot een geheel nieuw album. In 2015 volgde het live akoestische album en concert registratie Sanctitude.
The Fall of Hearts is het eerste album met de nieuwe drummer Daniel ’Mojjo’ Moilanen en de recentelijk aangetrokken gitarist Roger Öjersson (Tiamat). Deze laatste kwam precies op tijd om de solos op het album in te spelen. Katatonia zal in deze nieuwe formatie en met dit nieuwe album hun plek in de metal scene verstevigen, terwijl er ook buiten de metal nieuwe fans, zoals Opeth en Anathema deden, aangeboord worden.

live: 01/10-Tilburg, Epic Metal Fest

release: 20 mei 2016

label: snapper (distr. suburban)

http://katatonia.com/