T.I.M. draagt single op aan overleden klasgenoot en organiseert benefietconcert

15-11-2015 @ 13:16

De klap kwam hard aan bij Tim Blaauwbroek alias T.I.M. uit Enschede, toen op 18 juli het bericht binnen kwam dat Joyce Heutink dood in haar woning was gevonden. Blaauwbroek kent Joyce vanaf de brugklas en hebben sindsdien altijd contact gehouden.

Joyce Heutink had een border line-aandoening, iets wat haar hele leven heeft beïnvloed. De Enschedese werd getroffen door een hartstilstand. Ze was niet verzekerd en stierf met schulden. "Hopelijk heeft ze nu rust", aldus haar familie. "Ze was moegestreden, vastgelopen in haar leven en mentaal op".

Na de uitvaart had Blaauwbroek het gevoel dat dingen nog niet waren afgesloten. Hij wilde iets doen en heeft zijn eigen band, plus andere muzikanten, gevraagd of ze mee wilden werken aan een single ter nagedachtenis aan Joyce. Er werd contact gelegd met Topsound Studio in Enschede en een nieuwe single werd opgenomen. "Iedereen werkte belangeloos mee, ze wilden er niets voor hebben. Ook de studio niet!", aldus Tim Blaauwbroek. "Ik ben heel erg trots op de single "Don't cry".

Dat het een cover is van een Guns 'n Roses nummer is voor Tim heel speciaal. "Ik heb bewust voor dit nummer en de alternatieve tekst gekozen. Dit nummer heeft betrekking op Joyce en op ons gevoel dat het voor iedereen is die een dierbare heeft verloren. Maar wij willen met deze single ook de aandacht vestigen op de ziekte borderline. Wij hopen op deze manier een klein steentje te kunnen bijdragen om mensen te laten begrijpen dat dit een vreselijke ziekte is". Inmiddels is er een samenwerking met de landelijke Stichting Borderline. www.stichtingborderline.nl

Niet alleen is de single uitgebracht. Ook komt er op 28 november een benefietconcert waar Dany Lademachers's Wild Romance (de band van wijlen Herman Brood, Joyce was er fan van) de hoofdact zal zijn. Ook T.I.M. en zijn band zullen spelen, samen met de Enschede formaties Highway61, Nobo's Bluesband en/of Brac. Iedereen werkt belangeloos mee. De opbrengst van zowel de single als het benefietconcert gaat naar het bijzondere doel.

"Don't Cry" is geproduceerd door Erik Schaddelee en Tim Blaauwbroek. Co-productie en techniek is gedaan door Bernard Bos (Topsound Studio Enschede, Feeling).

"Don't Cry" is te downloaden via de bekende downloadportals

www.timfresh.nl
https://www.facebook.com/timfresh.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: