Een avond met Elvis Costello in TivoliVredenburg

02-11-2015 @ 11:10

De Britse muziekvedette Elvis Costello komt op woensdag 18 mei 2016 naar Nederland. De 61-jarige singer-songwriter geeft een intieme solovoorstelling in het Utrechtse TivoliVredenburg. De laatste show die de vertolker van wereldhits als I want You en She gaf, was in 2014 in een stijf uitverkocht Carré.

Elvis Costello is een alleskunner. De Brit van Ierse afkomst is een geweldig zanger, begenadigd liedjesschrijver en een allround entertainer. Zijn liveshows zijn wervelend, uitbundig met bijzonder intieme momenten, maar vooral beklijvend. Declan Patrick Aloysius MacManus, de naam die in het paspoort van Costello staat, begon zijn carrière nog als rebelse punker, en groeide in de loop van de tijd uit tot een van de beste schrijvers en performers van stevige of juist breekbare popnummers. Zo bracht hij tot nu toe 32 albums uit, scoorde hij met I Want You, Oliver’s Army, (I don't want to go to) Chelsea en She flink grote hits. Werkte hij samen met groten der aarde als Burt Bacharach en Paul McCartney. Costello bundelde daarnaast dit jaar zijn meest ontroerende anekdotes in een autobiografie “Unfaithful Music & Disappearing Ink” en bijhorende soundtrack “Unfaithful Music & Soundtrack Album”.

An Evening With Elvis Costello - Solo In Concert belooft een prachtige bloemlezing te worden van het allerbeste werk uit de bijna veertigjarige loopbaan van de Brit. Verwacht prachtige anekdotes uit zijn rijke muzikale carrière, gitaargeweld, humor, kippenvelmomenten en vooral veel bloedmooie nummers uit afwisselende genres.

Elvis Costello

18.05.2016 TivoliVredenburg, Utrecht

http://www.elviscostello.com/