Ierse comedian Dara Ó Briain komt juni 2016 naar Nederland

05-09-2015 @ 11:30

Op 3 juni 2016 met zijn tour ‘Crowd Tickler’ in De Meervaart in Amsterdam

De Ierse stand-up comedian Dara Ó Briain is één van de meest bekende gezichten op de Britse TV als host van de succesvolle programma’s Mock The Week, The Apprentice You’re Fired, QI en Star Gazing Live. Op dinsdag 3 juni 2016 staat de charismatische komiek éénmalig met zijn show ‘Crowd Tickler’ in De Meervaart in Amsterdam. De koning van de interactie wordt geroemd om zijn ultrasnelle grappen en gedurfde anekdotes.  

De populaire presentator van diverse komische talkshows heeft al meerdere succesvolle wereldtournees achter de rug en richt zijn pijlen nu op het Nederlandse publiek. Hij staat bekend om zijn ‘snelle praten’, intelligente humor en is vooral gewoon enorm grappig. Hij begon zijn internationale carrière met een wereldtournee door Europa, Azië, Australië en Noord-Amerika waaronder shows in Dubai, Parijs, Adelaide, Shanghai en New York City. Daarnaast trad hij diverse keren op tijdens het Edinburgh Festival ‘Fringe’. Zijn tournee in 2010, met 150 shows in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, werd door maar liefst 225.000 mensen bezocht. Ó Briain is daarnaast in het bezit van een officieel Guiness World Record,voor ‘het hoogst gegeven stand-up comedy optreden in de wereld’, met dank aan een show die hij gaf in een vliegtuig van British Airways.

The Guardian omschrijft zijn shows als ‘een masterclass in intelligente en no-nonsense stand-up comedy’ en Metro noemt hem ‘duivels scherp’. Zijn laatste optreden op televisie was ‘Dara Ó Briain meets Stephen Hawking’, waarin hij afreist naar Cambridge om natuurkundige Stephen Hawking te interviewen. Ó Briain is zelf ook geschoold in natuurkunde. De special was te zien op BBC One en ontving lovende recensies.

Dara Ó Briain is een must-see voor liefhebbers van Sean Lock, Jimmy Carr, Kevin Bridges, Dylan Moran, Rich Hall en Stephen Merchant.

03.06.2016 De Meervaart, Amsterdam
Kaartverkoop is gestart via ticketmaster.nl

http://www.daraobriain.com/

https://twitter.com/daraobriain