Dagprogramma Buma NL bekendgemaakt

21-07-2015 @ 18:35

Maandag 14 september komt de hele gevestigde Nederlandstalige muziekindustrie samen in ’s-Hertogenbosch tijdens BUMA NL.

Artiesten, muziekprofessionals, schrijvers, componisten, managers, boekers, radioprogrammeurs, locatiehouders en liefhebbers van Nederlandstalige muziek kunnen samen deelnemen aan inspireerde panelbijeenkomsten en op het Paradeplein genieten van optredens van nieuwe en gevestigde Nederlandstalige artiesten en een feestelijke awardshow. Het dagprogramma met interessante en interactieve panelbijeenkomsten is bekend!

GUUS MEEUWIS: Het grootste succes van de zachte G
Met het nummer ‘Het is een nacht’ brak Guus Meeuwis in 1995 definitief door. Nu 20 jaar verder leidt het geen twijfel dat Guus een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten is. Schrijver/journalist Leon Verdonschot voelt Guus aan de tand over zijn persoonlijke drijfveren, werkwijze, inspiratie en passie. Om zo het geheim achter het succes van de creatieve muziekondernemer uit Brabant te ontrafelen.

DEMOSPREEKUUR: Dan hoor je het eens van een ander
Artiesten, liedjesschrijvers en producers kunnen hun werk te laten horen aan vertegenwoordigers van de Nederlandse muziekindustrie. Doe je voordeel met het praktische advies om je songs naar een hoger niveau te tillen. De winnaar ontvangt tijdens de finale aan het eind van de dag de Sena Muziekproductiefondsprijs van €3.000,- Meedoen aan het demospreekuur? Stuur dan voor 17 augustus je demo naar demo@buma.nl. Kijk op www.buma.nl voor de deelnamevoorwaarden.

MASTERCLASS YOUTUBE: De theorie in praktijk
Helemaal Hollands, Mike & Collin en Jelle B doen verslag van een Youtube masterclass die zij hebben ondergaan over de mogelijkheden die het kanaal te bieden heeft. Het mag duidelijk zijn dat deze kanalen niet meer weg te denken zijn uit onze muziekindustrie, maar hoe deze optimaal ingezet gebruikt moeten worden is lang niet voor iedereen gesneden koek. Daarom een ‘must see-panel’ voor iedere ambitieuze artiest, productmanager, manager of boeker.

SPEEDDATE SESSIES: Zeg, ken ik jou niet ergens van?
Iedereen met ambities wordt op een bepaald moment geconfronteerd met een vraag of kwestie die hij/zij wel eens aan een ervaren rot in het vak zou willen voorleggen. Buma NL biedt de mogelijkheid door middel van speeddate sessies een afspraak in te plannen met professionals met een bewezen 'track record' die actief zijn in een van de verschillende disciplines van de muziekindustrie. Zoals een boeker, manager, producer, artiest, componist of tekstschrijver, labelbaas of muziekuitgever.

FINALE DEMOPANEL: May I have your votes please!
Elk jaar het klapstuk van Buma NL; de finale van het demopanel waar het winnende liedjes wordt beloond met de Demo Award en de Sena Muziekproductiefondsprijs van € 3.000,- En dit jaar nog democratischer dan ooit. De vakjury, bestaande uit producers, muzieksamenstellers en radiopromotors, kiest onder leiding van juryvoorzitter Erik van Tijn de winnende demo. Nieuw is het gegeven dat de bezoekers in de zaal dit jaar ook hun stem mogen uitbrengen op een van de deelnemende liedjes.
RESERVEER NU!

Mis deze dag niet en reserveer nu uw kaarten! Het reguliere tarief voor deelname aan Buma NL is €30,-
Het toegangsbewijs geeft ook recht om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Buma NL Awards, de feestelijke Awardshow vol muzikale hoogtepunten.

aanmelden kan via deze link

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma.