Armin van Buuren maakt single met 'Godfather of Electronic Music' Jean-Michel Jarre

20-07-2015 @ 17:20

Armin van Buuren en Jean-Michel Jarre brengen samen een nieuwe single uit, getiteld ‘Stardust’. De track zal te vinden zijn als één van de zestien samenwerkingen op het nieuwe album van Jean-Michel Jarre.

Jean-Michel Jarre staat te boek als de ‘Godfather of Electronic Music’ en is één van Van Buuren’s grootste idolen. In zijn interview met Armin van Buuren tijdens het Amsterdam Dance Event 2014 liet Jarre al doorschemeren dat een samenwerking met de wereldberoemde dj op de planning stond. Uit die samenwerking is nu ‘Stardust’ voortgevloeid.

De Fransman Jean Michel Jarre behoort tot de pioniers van de electronic music samen met o.a. Tangerine Dream, Vangelis, Kraftwerk, Klaus Schulze en Isao Tomita. Zijn spectaculaire openluchtconcerten zijn legendarisch. Zijn eerste grote succes stamt uit 1976 met het album 'Oxygene', dat album werd low budget in zijn eigen studio toen opgenomen. In 1982 trad hij als één van de eerste westerse artiesten op in China.

De track, die op 31 juli 2015 wordt uitgebracht, zal door Armin van Buuren voor het eerst live gedraaid worden tijdens een van de bekendste festivals ter wereld: Tomorrowland Belgium 2015. De track is daarnaast te horen in een video, waarin Jarre en Van Buuren het nummer en hun samenwerking bespreken.

Bekijk de video hier

http://jeanmicheljarre.com/

arminvanbuuren.com