Extra show Dixie Chicks in Amsterdam

20-06-2015 @ 15:58

De kaarten voor het concert van Dixie Chicks op 20 april waren zo snel uitverkocht, dat er een tweede show is bevestigd. Deze zal op dinsdag 19 april 2016 plaatsvinden, uiteraard ook in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

De Amerikaanse countryband Dixie Chicks bestaat uit de beide oprichtsters (en zussen) Martie Erwin Maguire, Emily Erwin Robison en leadzangeres Natalie Maines. De band is in 1989 opgericht in Dallas, Texas, en bestond oorspronkelijk uit vier vrouwen die bluegrass en country speelden. Zes jaar lang traden ze op als straatmuzikanten, op bluegrassfestivals en in clubs, zonder door een muzieklabel gecontracteerd te worden. Pas toen een van de bandleden vertrok, er een nieuwe leadzangeres werd aangetrokken en ze hun repertoire iets aanpasten, kregen de Dixie Chicks meer succes. Dat begon toen ze in 1998 twee hits scoorden met de singles "There's Your Trouble" en "Wide Open Spaces".

Al vanaf hun eerste album maakten deze hits een diepe indruk op fans over de hele wereld en groeiden ze uit tot een van de grootste countrybands. Daarnaast behoren zij tot een selecte groep artiesten dat zich erop kan beroepen meer dan één album met de diamanten status te hebben gemaakt met meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht in de VS. Dit geldt voor zowel Wide Open Spaces (1998) als Fly (1999) en door de jaren heen wonnen zij maar liefst 13 Grammy Awards. Uitgesproken songs als "Goodbye, Earl" en "Not Ready To Make Nice" maken duidelijk dat dit krachtige trio zich door niemand iets laat zeggen. Dit bleek uit het feit dat zij zich op de vooravond van de Irak oorlog in 2003 openlijk uitspraken tegen het beleid van George W Bush, en daarmee de onvrede van een hoop fans op de hals haalden.

Hun twee optredens in Amsterdam maken deel uit van de 'Spring 2016 European tour' met verder optredens in Birmingham, Manchester, Glasgow, London, Dublin.

Supersterren, rebellen, vernieuwers, helden, boeven en moeders: in 25 jaar zijn the Dixie Chicks uitgegroeid van een countrybandje tot een fenomeen, met ruim 30 miljoen verkochte albums behoren ze tot de grootste vrouwenbands allertijden.

Dixie Chicks
Dinsdag 19 april 2016 | Heineken Music Hall - Amsterdam |
Woensdag 20 april 2016 | Heineken Music Hall - Amsterdam | (uitverkocht)
Aanvang: 20:00 uur | Entree: 49, 54, 59, 79 (excl. servicekosten)

http://www.dixiechicks.com/

https://twitter.com/dixiechicks