Zweedse singer-songwriter Sara Forslund komt met debuut Water Became Wild

14-06-2015 @ 23:15

Sara Forslund is de nieuwste en tweede Zweedse artiest die tekent bij muzieklabel Volkoren in twee jaar tijd.
Net als de Zweedse singer-songwriter David Åhlen, die bekend staat om zijn minimale en persoonlijke muzikale aanpak, bedient Sara haar publiek van kleine melancholische songs met een spirituele en mystieke inslag.

Sara Forslund (1981) is geboren in een klein dorp genaamd Borgvattnet in het noorden van Zweden. Borgvattnet staat bekend om zijn ‘spook-pastorie’. Toentertijd was Sara’s vader Tore Forslund de plaatselijke predikant en hij kreeg de bijnaam ‘The ghost priest' . Hij had aangeboden om het dorp te ‘bevrijden’ van de geesten waarvan werd vernomen dat ze in de pastorie verbleven. Inmiddels jaren later woont Sara in Stockholm, ver van haar geboortedorp. Toch heeft deze periode invloed gehad op Sara en haar werk. Ze houdt er niet van om over het verleden te praten en zingt dan ook liever haar melancholische songs die ze al sinds haar jonge jaren schrijft.
In 2012 bezocht ze een show van de Schotse singer-songwriter Gareth Dickson. De volheid van een enkele gitaar, een verhaal en een fragiele stem, zorgden ervoor dat er iets diep in Sara resoneerde. De dromerige stem van Gareth inspireerde haar, want deze was zo lieflijk dat je de fluistering bijna niet kon horen, maar des te meer de atmosfeer kon voelen. Zoals een koel briesje op een warme zomerdag. Nooit te hard of te krachtig maar altijd geruststellend en troostend. Deze ervaring bevestigde haar idee om voortaan in solovorm haar muziek ten gehore te brengen, want dit was de manier waarop Sara haar liederen graag wilde voordragen.
De afgelopen jaren heeft Sara veel gereisd en heeft ze op verschillende plekken opgetreden zoals Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw Zeeland. In 2009 speelde ze een paar keer in Hällbyanstalten, een gevangenis in hetplaatsje Kvicksund in Zweden.

Nu is het tijd voor Sara om eindelijk haar eerste solo-album uit te brengen: "Water Became Wild”.

Dat doet ze via muzieklabel Volkoren in samenwerking met Konkurrent (cd - digipack - Europa) en op Time Released Sound (cd - limited edition - USA). Naast het spaarzame gebruik van trompet en piano vind je ook prachtige cellopartijen van Svante Henryson (bekend van zijn werk met Ryan Adams en Elvis Costello en diverse ECM albums van o.a. Arve Henriksen, Ketil Bjornstad en Jon Balke).

Water Became Wild” is geproduceerd door David Åhlen en haarzelf, en de mix is gedaan door legende John Wood (bekend van zijn werk met Nick Drake en Pink Floyd). Het album is een ‘must-have’ voor elke VOLKOREN-fan en draagt perfect bij aan de inspirerende catalogus van VOLKOREN.

https://soundcloud.com/volkorenrec/morning-is-leaving

www.saraforslund.com