Winnaar Eurovisie Songfestival Måns Zelmerlöw brengt album uit

29-05-2015 @ 22:26

23 Mei jl. gaf de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw tijdens het Eurovision Songfestival een fantastisch optreden met zijn nummer Heroes. Hij won het Eurovisie Songfestival met uiteindelijk een groot verschil met de #2 Rusland, na een zinderende opbouw van het puntenverloop. Heroes is inmiddels in heel Europa een grote hit. Het nummer werd op de dag na de finale al meer dan 1 miljoen keer gestreamd. Aansluitend op dit succes komt er op 5 juni ook een nieuw studioalbum uit, getiteld Perfectly Damaged.

Al voor zijn grote overwinning in Wenen bij het Eurovisie Songfestival was Zelmerlöw erg succesvol in zijn thuisland Zweden. In 2005 won hij de Zweedse Idols, speelde hij glansrollen in meerdere musicals (o.a. Grease en Footloose) en was hij presentator van grote TV shows. Måns Zelmerlöw bracht vijf albums uit in Zweden, zijn eerste single in 2007 Cara Mia werd meteen dubbel platina.

Het nieuwe album Perfectly Damaged is voornamelijk opgenomen in Kopenhagen en Londen. Zelmerlöw werkte voor dit album samen met verschillende schrijvers en producers, waaronder Michael Angelo, Søren Mikkelsen en Jakob Groth.

Tracklist Perfectly Damaged
01. Stir It Up
02. Heroes
03. Someday
04. Live While We’re Alive
05. Let It Burn
06. Should’ve Gone Home
07. Fade Away
08. Hearts Collide
09. The Core Of You
10. Unbreakable
11. Kingdom In the Sky
12. What’s In Your Eyes feat. Tilde Vinter

Artiest: Måns Zelmerlöw
Titel: Perfectly Damaged
Releasedatum: 5 juni 2015

Bekijk hier de video van Heroes