Internationaal DJ / producer talent Julian Calor brengt debuutalbum uit

01-05-2015 @ 16:38

De Nederlandse DJ / producer Julian Calor heeft zijn debuutalbum ‘Evolve’ uitgebracht op Revealed Recordings. Het jonge talent is de belofte van de toekomst en wordt omarmd door grootheden uit de dance scene als Tiësto, Nicky Romero, Diplo en Martin Garrix. In 2014 nam zijn carrière een internationale vlucht met de release van zijn EP ‘Typhoon/ Storm’.

Julian’s sound kan het best omschreven worden als melodieuze progressive house met een vleugje electro. Het debuutalbum 'Evolve' bestaat uit 16 tracks die een breed scala van muzikale invloeden omvatten. Met het album weet Julian Calor een tijdloos artiestenalbum af te leveren waarin hij met gemak van downtempo en electronica, naar progressive house en electro gaat met uitstapjes naar techno. Het zegt alles over zijn muzikaliteit en veelzijdigheid en dat hij binnen de populaire EDMscene buiten de gevestigde kaders durft te treden met als resultaat tracks die zijn eigen signatuur dragen.
Hardwell over Julian Calor: Ik ben voor mijn label Revealed Recordings altijd op zoek naar aanstormend, jong talent, maar er zijn weinig gasten die zo gedreven en getalenteerd zijn als Julian Calor. Ik draaide ‘Typhoon’ tijdens mijn set op Tomorrowworld in 2014 en het publiek werd compleet uitzinnig.
Julian Calor over ‘Evolve’: Vanaf mijn dertiende zit ik dagelijks in mijn studio tracks te produceren met Hardwell en Tiesto als mijn grote voorbeelden. Maar als 13-jarige had ik nooit durven dromen dat ik mijn eigen debuutalbum zou uitbrengen op het label van mijn DJ-held Hardwell. Ik leef de droom en heb het gevoel dat dit pas het begin is van een geweldige reis.

Het afgelopen jaar heeft Julian Calor optredens gehad van Ibiza tot Tomorrowland in België en Creamfields Festival in UK tot in de Heineken Music Hall tijdens Amsterdam Dance Event. De komende maanden staat de tour-agenda van Julian volgepland met optredens over de hele wereld. En met de support van één van de meest toonaangevende labels 'Revealed Recordings' aan zijn zijde, ziet het er naar uit dat Calor één van de toekomstige sterren van de internationale dance scene gaat worden.

www.facebook.com/JulianCalor

www.twitter.com/JulianCalorDJ

www.soundcloud.com/juliancalor

downloadlink album