Kenny B nu ook #1 in Nederland, album 'Kenny B' verschijnt op 15 mei

24-04-2015 @ 16:29

Kenny B heeft na elf #1 hits in Suriname nu ook Nederland een #1 hit. Nederland is massaal gevallen voor de zanger en zijn hit ‘Parijs’. Kenny B is de eerste Nederlandse artiest die meer dan een miljoen Spotify streams in één week tijd wist te behalen. Hij verscheen zelfs in de Wereldwijde Viral Top 50 van het streaming platform. Op 15 mei verschijnt zijn album ‘Kenny B’, dat wordt gevierd op 17 mei met album releaseparty optreden in de Amsterdamse Melkweg.

Geheel toevallig is 'Parijs' deze week de 750ste #1 in het bestaan van de Top 40.

Kenneth Bron (53), oftewel Kenny B, de Surinaamse zanger met de meeste #1 hits in eigen land kan het nieuws maar nauwelijks geloven. “Ik ben zo blij voor mijn mensen. Ik hoop dat ik met dit liedje mijn bijdrage heb geleverd aan de liefde voor de Nederlandse taal.” Op zijn nieuwe album zingt Kenny voornamelijk Nederlands, na diverse succesvolle albums in het Engels, Aucaans en Sranantongo. “Ik wilde mezelf eerst in het Engels en Surinaams in de spotlight zetten”, aldus Kenny B. “De overstap naar Nederlandstalig heeft altijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehouden. Kom je in het Engels niet beter weg met bepaalde woorden en uitdrukkingen?

Spotify-record

Jim Kreeftenberg, label relations manager Benelux bij Spotify: “Fantastisch om te zien dat een Nederlandstalige artiest de magische grens van 1 miljoen streams in één week voorbij is gegaan op Spotify in Nederland. Het bewijst eens te meer dat succes op Spotify niet enkel is voorbehouden aan de grote internationale sterren. Een hit is een hit en dat zie je terug in onze cijfers. Felicitaties aan Kenny B en zijn geweldige team.”

Kenny B stond al op de radar van Top Notch baas Kees de Koning. Op vakantie in Suriname, was er helemaal geen ontkomen meer aan. “Je hoorde bijna niets anders in Paramaribo. Uit elke auto en bar klonken zijn hits. Ik raakte geïntrigeerd en ben naar de bekende muziekwinkel Disco Amigo gegaan en heb er zijn cd’s gekocht. Toen ik terug was in Nederland heb ik gelijk met Kenny afgesproken.” Onder de indruk van zijn invalshoeken en de thematiek van de liedjes vroeg De Koning de zanger om een aantal van zijn teksten te vertalen naar het Nederlands. “Zes weken lang hoorde ik niets meer van hem en toen stuurde hij ineens twee gloednieuwe liedjes. Ik werd helemaal weggeblazen en een week later hadden we een deal.”

Op 15 mei verschijnt bij Top Notch het album ‘Kenny B’ met daarop zowel ‘Parijs’ als vorige single ‘Als je gaat’.

Het succes van ‘Parijs’ bracht Kenny al bij RTL Late Night, DWDD, Giel Beelen en RTL Boulevard. De track was Alarmschijf bij 538, De DiXte bij FunX en wordt daarnaast gedraaid door onder meer Radio 1, Radio 2, 3FM, 100%NL, Q-Music en Radio 10.

https://www.facebook.com/LikeKennyB