Nieuwe namen voor Pinkpop 2015: Pharrell Williams, Oscar and the Wolf

26-01-2015 @ 09:49

Op de 70ste verjaardag van Pinkpop-baas Jan Smeets kan de organisatie weer twee prachtige namen toevoegen aan het programma van Pinkpop 2015. Met de bevestiging van Pharrell Williams en OSCAR AND THE WOLF krijgt het programma steeds meer vorm.

Pharrell Williams is al jaren niet meer weg te denken uit de hedendaagse popmuziek. Al ruim 15 jaar is hij als producer en/of artiest verantwoordelijk voor grootse hits. Hits als 'Drop It Like It's Hot' van Snoop Dogg, 'Hot In Herre' van Nelly en 'I’m A Slave 4 U' van Britney Spears en als onderdeel van N.E.R.D., met oa ‘She Wants To Move’ waarmee hij iedereen op Pinkpop 2004 nog liet springen. In 2013 scoorde hij drie super hits in evenzoveel verschillende formaties: ‘Get Lucky’ met Daft Punk, ‘Blurred Lines’ met Robin Thicke en solo met de single ‘Happy’ een nummer dat nog steeds na meer dan een jaar in de hitlijsten genoteerd staat. Deze multigetalenteerde artiest kreeg afgelopen jaar een ster op de Hollywood Walk of Fame en staat garant voor een enerverende live show op de Mainstage op de laatste dag van het festival.

Het gaat goed met de Vlaamse band Oscar and the Wolf. De melancholische elektro popband bracht vorig jaar het debuutalbum “Entity” uit en is sindsdien de wereld aan het veroveren. In thuisland België wonnen ze onlangs drie MIA muziekawards en kreeg het album de platina status en ook in Nederland verkopen alle zalen steevast uit. De betoverende stem van zanger Max Colombie houdt steeds meer mensen in hun greep en live maakt de band waar wat ze op het album voorschotelen. Na afloop van Eurosonic riep VPRO’s 3voor12 het optreden van de band uit tot beste show van het festival. Oscar and the Wolf speelt, naast enkele andere acts, ook op de perspresentatie op woensdag 25 februari in Paradiso.

Eerder werden al de komst van Muse (afsluiter vrijdag 12 juni), Robbie Williams (afsluiter zaterdag 13 juni), Foo Fighters (afsluiter zondag 14 juni), Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, Dotan en Rise Against naar Landgraaf aangekondigd. Pinkpop 2015 vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf.

PINKPOP 2015 – 12, 13 en 14 JUNI 2015

De 46ste editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma, vindt plaats op woensdag 25 februari 2015 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 28 februari 2015. De officiële prijs voor een weekendkaart (3 dagen incl. camping) is € 180,00 en voor een dagkaart € 95,00 beiden inclusief € 5,00 servicekosten. Let op: via internet kunnen vóór de officiële start voorverkoop al kaarten worden aangeboden, maar koop deze niet, dit zijn geen officiële kaarten! Kijk voor meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl.

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 28e keer plaats.

De kaartverkoop voor de 46ste editie van Pinkpop begint op zaterdag 28 februari 2015 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster voorverkoop-adressen.

Voor meer informatie: www.pinkpop.nl