Album release Cirque Valentin

25-09-2014 @ 20:57

26 September is de releasedatum van ‘On Pleasure Island’, het debuutalbum van Cirque Valentin. Na vele live shows in eigen land is nu de tijd rijp om de rest van de wereld te injecteren met het Cirque-virus.

Onangs werd ‘On Pleasure Island’ aan het publiek gepresenteerd in een afgeladen Tolhuistuin. De reacties op deze ijzersterke live show waren louter positief. Komende periode is de band te zien in Schouwburg Arnhem (27 september), Poppodium Romein in Leeuwarden (2 oktober), dB’s in Utrecht (30 oktober) en in Patronaat in Haarlem (15 november).

Wie het album beluistert hoort veel kwaliteit. Naast de vaste bandleden zijn percussionisten Jos de Haas (New Cool Collective), Claus Tofft (Zuco 103) en Steven Brezet (KOFFIE) hier verantwoordelijk voor. Tribe-achtige zang, prikkende gitaartjes en synths, steeldrum, marimba en wasbord geven een enorme variatie met soms een Afrikaans-Caribische beach vibe aan de vuige disco- en hiphopbeats. Alle songs hebben bovendien übercatchy zangmelodieën die na één keer luisteren in het hoofd blijven zitten.

Writteninmusic.com: ‘’Met hun levendige en bruisende muziek, altijd dansbaar, is dit de ideale album om van het naderende najaar tot ver in november een prachtige nazomer te maken.’’

Platomania.nl: ‘’Een portie feest van een nieuw Nederlands talent.’’

Nieuwe single
In oktober staat de release van ‘Club Tido’ gepland. Een nummer dat zijn naam eer aan doet, want het is dé perfecte club hit van dit najaar.

http://www.cirquevalentin.com/

https://www.facebook.com/cirquevalentin