Nederlanders maken steeds meer gebruik van online diensten in mediagedrag

08-08-2014 @ 12:08

Nederlanders maken steeds meer gebruik van online diensten in hun mediagedrag. Al 78% kijkt digitale televisie en ruim 75% van de gamers speelt online. Alleen naar de radio luisteren wordt door meer dan 50% nog gewoon traditioneel gedaan, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber. Met name jongeren luisteren naar muziek via streamingdiensten, zoals Deezer en Spotify. Vooral ouderen dan 35 jaar luisteren nog naar de radio via de ether.

Nog maar een klein percentage gebruikt Netflix of andere streaming-diensten. Bij de respondenten van 45 jaar en ouder verkiest het merendeel televisie kijken via een analoge verbinding. Meer dan 50% van de Nederlanders speelt wel eens een computergame, het meest op een tablet, daarna op de pc en op smartphone. 62% van de vrouwen en 54% van de mannen spelen computergames.

Voor hun mediagebruik zijn de Nederlanders steeds meer afhankelijk van een online verbinding, aldus Ewoud Overduin, manager sales en marketing bij Reggefiber. 'Zo is er al digitale televisie, online games en internetradio. Het is dus belangrijk om over voldoende bandbreedte te beschikken om dit allemaal soepel te laten verlopen.' Het onderzoek is gehouden onder 1.000 Nederlanders.

bron: managersonline.nl, profnews