Kovacs tekent bij Warner Music Duitsland

08-05-2014 @ 20:39

De Nederlandse Kovacs is de nieuwste toevoeging aan de stal van muzieklabel Warner Music. De uit Eindhoven afkomstige Sharon Kovacs is 24 jaar en is de afgelopen twee jaar bezig geweest met het schrijven en opnemen van haar debuutalbum in samenwerking met producer Oscar Holleman (o.a. Within Temptation en Krezip). 9 Mei is de release van haar EP getiteld 'My Love'. De EP zal in eerste instantie alleen digitaal uitgebracht worden, maar zal later dit jaar ook als fysiek product verkrijgbaar zijn. De titelsong van de EP is de eerste officiële single van Kovacs.

Kovacs heeft een donkere, rauwe stem die opzien baart, en voor uitdagingen zorgde tijdens haar opleiding aan het Rock City Institute in Eindhoven. “Zangdocenten wisten niet altijd goed wat ze met me aan moesten”, lacht Sharon achteraf. Vanwege haar stijl en stem wordt de vergelijking met Portishead en Shirley Bassey snel getrokken. Dat Kovacs uitzonderlijk getalenteerd is heeft ze bewezen door producer Holleman voor zich te winnen door hem een link met haar versie van I´ve Seen That Face Before, (Grace Jones), te sturen via Facebook. “Normaal beluister ik dat soort links nooit, maar ik zat me te vervelen”, herinnert muziekveteraan Holleman zich. “ Zodra ik de eerste paar woorden hoorde, schrok ik me kapot – in positieve zin. Het klonk té goed.” Ze zijn daarna samen naar Cuba afgereisd om deze song op te nemen met lokale muzikanten in de Egrem Studios in Havana. Inmiddels leggen ze samen de laatste hand aan het eerste Kovacs-album dat eind 2014 uit zal komen. Onlangs ontdekt Warner Music Duitsland Sharon en kreeg een deal aangeboden. In Nederland en België is haar EP uit op haar eigen label Wolf recordings.

Op de EP My Love staan naast de gelijknamige single en I´ve Seen That Face Before nog twee andere nummers: He Talks That Shit en When The Lady’s Hurt. Zelf zegt Sharon over haar EP: “Het heeft een donker randje, dat past bij me; ik neem geen blad voor de mond en zeg dingen die misschien niet altijd gepast zijn, maar wel eerlijk. Dat ben ik. Ik maak muziek omdat ik móet; omdat ik mijn emoties alleen daarin kwijt kan. Het maakt mijn muziek puur en echt.”.

Kovacs is te bewonderen op verschillende Nederlandse podia:
16 & 17 juni - Aftershow Pearl Jam (Ziggo Dome - Amsterdam)
21 juni - Kersenpop (Uden)
28 juni - Festival Mundial (Tilburg)
12 juli - Bospop (Weert)
13 juli - North Sea Jazz Festival (Ahoy - Rotterdam)

Voor meer informatie:
kovacsmusic.com
facebook.com/Kovacsmusic
twitter.com/kovacs_music