Nieuw artiestenplatform Future Music Talent aanwezig tijdens Dancefair

13-02-2014 @ 20:54

Dance label Powerhouse Music participeert als preferred labelpartner

Op zaterdag 15 en zondag 16 februari 2014 zal het onlangs opgerichte artiestenplatform Future Music Talent (FMT) aanwezig zijn tijdens Dancefair in de Jaarbeurs te Utrecht om haarzelf te introduceren aan de Dancefair bezoeker. Tijdens deze tweedaagse muziekbeurs voor zowel de aspirant als de gevestigde DJ, producer, artiest, componist en dance muziekliefhebber in het algemeen, zal FMT haar zoektocht beginnen naar veelbelovende muzikale talenten.

De naam dekt de lading. Future Music Talent is een multi-service artiestenplatform dat zich richt op de ontwikkeling van getalenteerde dance producers en artiesten. FMT’s hoofddoel is het ontdekken van talent in een vroeg stadium van hun carrière en het begeleiden van deze talenten naar het hoogst mogelijk niveau, in samenwerking met diverse gerenommeerde partners.

Waar moet ik op letten bij een labeldeal? Wat is publishing precies? Wat doet de Buma / Stemra en waarom moet ik me hierbij aansluiten? Hoe krijg ik mijn muziek onder de aandacht in de constante stroom aan nieuwe muziek? En wat kan een management en boekingskantoor voor me betekenen? Vragen waar jong talent zich liever niet mee bezig houdt, maar die te belangrijk zijn om onbeantwoord te blijven.

Als onderdeel van FMT hebben de talenten de beschikking over jarenlange expertise in een diversiteit aan disciplines in de dance industrie zoals muziekreleases en muziekproducties, management, boekingen, PR en marketing, branding, merkbewaking, publishing, accountancy en juridische zaken. FMT en haar ervaren partners bieden een professioneel en toegewijd team met een groot internationaal netwerk van DJ’s, componisten, singer/songwriters, labels, event promotors en een breed scala aan media zoals radio, TV, blogs / online magazines en geschreven pers.

Als één van de Dancefair exposanten met een eigen, strategisch geplaatste stand geeft FMT ambitieuze producers de kans om in de stand hun demo te laten beluisteren door Powerhouse Music (onderdeel van de Talpa Media Groep), kunnen er vragen over publishing gesteld worden aan een expert van Talpa Music en kan er alles worden gevraagd over de ins en outs in de muziekindustrie.

Diverse artiesten en producers zullen in de FMT stand aanwezig zijn waaronder Glowinthedark (releases met David Guetta, Chuckie, Tommie Sunshine en Ben Saunders) die vooral productionele tips & tricks zullen delen, Alvaro (releases met Tiësto, Lil John, Quintino en Blasterjaxx), Leroy Styles (de co-producer van Chris Brown’s wereldhit As Your Friend) en de formatie We Are Loud, die een #1 hit in Engeland scoorden met dde hit 'Booyah' i.s.m. Showtek & Sonny Wilson. Deze artiesten zullen, naast een DJ setje draaien in de stand, ter beschikking staan voor meet & greets onder het genot van een drankje.

www.futuremusictalent.com

www.powerhousemusic.nl