I Am Oak presenteert nieuw album 13 december in Tivoli Utrecht

27-11-2013 @ 23:25

I Am Oak is terug. Het vierde album van de Utrechtse folkband rondom Thijs Kuijken draagt de titel ‘Ols Songd’ en komt uit op 31 januari 2014 op Snowstar Records. De band presenteert het nieuwe album op 13 december op een speciale pre-release party in Tivoli Utrecht.

Sinds debuutalbum ‘On Claws’ in 2010 heeft I Am Oak een respectabele staat van dienst opgebouwd. Zo kreeg ‘Oasem’ de 3VOOR12/Award als beste album van 2011, werd het derde album ‘Nowhere or Tammensaari’ (2012) in acht landen uitgebracht, en toerde de band in dertien landen.

Nu is er een nieuw album. Fans hebben lang naar ‘Ols Songd’ uitgekeken. Het album bevat namelijk live-favorieten als ‘Birches’ en ‘Honeycomb’, die nog niet eerder officieel zijn uitgebracht.

Kuijken legt uit: “Dit zijn oude liedjes. Terwijl deze liedjes werden geschreven waren het echter al oude liedjes. De inhoud was actueel op dat moment en is dat tot op heden gebleven, maar de gevoelens waarin deze liedjes gehuld zijn hebben zich eerder ook al voorgedaan. Daardoor zijn de liedjes tegelijkertijd oud en nieuw. Dat vertroebelt het onderscheid tussen heden en verleden. Zo beginnen die twee zich onvermijdelijk met elkaar te vermengen.

De volgende songtekst van een onbestaand I Am Oak lied genaamd ‘Ols Songd’ leent zich als introductie tot het gelijknamige album:

Ols Songd

I imagine a wave swelling,
rolling onto shore
and retreating back into the sea
to start swelling again.
Each time the wave hits it is renewed,
the same wave in a different shape.

I imagine the moon lifting up those waves.
The same moon each night,
but seen with new eyes every time."

Hoewel het album 31 januari uitkomt, is er een speciale pre-release party op het tienjarig jubileum van Snowstar Records dat op 13 december in Tivoli Utrecht gevierd wordt. Hier zal dit materiaal niet alleen live worden gespeeld, maar zal het album ook al éénmalig verkrijgbaar zijn voordat het op 31 januari op cd, lp en digitaal uitgebracht wordt.

http://www.iamoak.com
http://www.snowstar.nl